Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

a_2
Ρέππα περιμένουμε, Λούκα Κατσέλη και Μάρκος Μπόλαρης έρχονται την Κυριακή στην Κατερίνη. Η επίσκεψή τους βέβαια δεν σχετίζεται με τα διόδια ή με το κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών, αλλά εκτιμούμε ότι όλο και κάτι θα αναφέρει (όπως συνηθίζει) στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕ, αφού η Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ο υφυπουργός, θα εκπροσωπήσουν τον Πρωθυπουργό στην ετήσια δεξίωση του ΕΒΕ Πιερίας.
Αν μη τι άλλο, υπάρχει η διάθεση να ακούσουν, γιατί δεν μπορεί, όλο και κάποιος θα ενημέρωσε τα δύο κυβερνητικά στελέχη ότι θα ακούσουν κάποια παράπονα.
Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, αν δεν μπορεί να έρθει ο Πρόεδρος (ο οποίος αυτοδιορίστηκε και σκιώδης υπουργός Οικονομίας), ας στείλει τον Μαρκόπουλο, που τα λέει και ωραία.

a_1«Κλειστές τις πόρτες του παλιού μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο βρήκε ομάδα Λιτοχωριτών προσκυνητών την παραμονή της εορτής του (Αγίου).
Παρά την δέσμευση του ηγουμένου ότι θα τους άνοιγε το μοναστήρι, όπως για πολλά χρόνια συνέβαινε για να ανάψουν ένα κερί, τους άφησε έξω στο κρύο και την παγωνιά να περιμένουν.
Οι συμπεριφορές αυτές σε κανέναν δεν αρμόζουν πολύ περισσότερο σε ιερωμένους. Οι Λιτοχωρίτες είναι πικραμένοι και θυμωμένοι για άλλη μια φορά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφουν 17 προσκυνητές, περιγράφοντας την εμπειρία τους παραμονές της εορτής του Αγίου Διονυσίου.
«Σύντριμμα αντί συντρίμματος, οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος• καθώς έκαμε βλάβην εις τον άνθρωπον, ούτω θέλει γείνει εις αυτόν» (Λευιτικό 24:20)

Τι γίνεται με το πρώην κτίριο Τσαλοπούλειο και αν έχει καταλήξει ως προς τη χρήση του ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ρωτήσαμε χθες τον πρόεδρο του Οργανισμού.
«Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να γίνει δημόσια διαβούλευση και για την ονομασία και για τη χρήση του», απάντησε ο κ. Καρατζόγλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η διαβούλευση θα ξεκινήσει, αφού ολοκληρωθεί το οργανόγραμμα του Οργανισμού από το οποίο θα ορίζεται η Επιτροπή που θα έχει την ευθύνη της διαβούλευσης και η οποία θα κρίνει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή.
Η Επιτροπή θα έχει οριστεί μέχρι τον Μάρτιο και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος της διαβούλευσης, ο οποίος θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.
Πρόεδρε καλή η διαβούλευση, αλλά και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει 5 μήνες σχεδόν δεν έχει καταφέρει να αντικαταστήσει, ούτε το διοικητή του ΟΑΕΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους συνταξιούχους της Πιερίας.
Διάψευση, μέσω της στήλης μας (που το αναδημοσίευσε), θέλει να κάνει ο χημικός της ΔΕΥΑΚ, σε ρεπορτάζ του  ΕΘΝΟΥΣ, όπου εφέρετο να λέει ότι δεν πρέπει να πίνουν τα παιδιά (του σχολείου της Χράνης) νερό από τη βρύση, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τα κολοβακτηριοειδή που εμφανίστηκαν στη δειγματοληψία της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας.
«Δεν δήλωσα κάτι τέτοιο», μας διαβεβαίωσε, «θα ήταν υπέρβαση αρμοδιοτήτων αν εγώ έλεγα κάτι τέτοιο, διότι αρμόδιος να πει αν πρέπει ή δεν πρέπει να πιούν είναι η Διεύθυνση Υγιεινής».
Πρόσθεσε ακόμη πως συντάσσεται με την ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.
Επί της ουσίας πάντως, έχουμε την υποψία ότι δεν το διέψευσε ως ειδικός, αλλά ως υπάλληλος. Πράγμα το οποίο κατανοούμε, αν και περιμένουμε, οι πτωχοί τω πνεύματι και (εξειδικευμένη γνώση), από τους ειδικούς (και ειδικά σε παρόμοιες περιπτώσεις) να υπερβαίνουν τα πρωτόκολλα και τις εργασιακές δεσμεύσεις.

giantsiosΔεν ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται εκεί στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου, αλλά έχουμε καταμπερδευτεί.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο το μεσημέρι, τον ρωτήσαμε για την ανεπίσημη πληροφορία περί αντικατάστασης του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Γιάντσου, και μας την επιβεβαίωσε.
Αργά το απόγευμα, λάβαμε με e-mail, από τον Σύνδεσμο Βιολογικού Νότιας Πιερίας, μια ανακοίνωση, με την υπογραφή «Ο Αντιδήμαρχος Γιάντσιος Κωνσταντίνος».
Υπάρχει περίπτωση να μην ενημερώθηκε ο κ. Γιάντσιος για την αντικατάστασή του;
Όσο για την ανακοίνωση, την παραθέτουμε ως έχει:
Όπως είναι γνωστό εδώ και 3 χρόνια στην Λεπτοκαρυά και συγκεκριμένα στην θέση τον Αρχαίων ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ο Δήμος σε συνεργασία με το Διαπανεπιστημιακό Ινστιτούτο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO πραγματοποιούν τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΛΕΙΒΗΘΡΕΙΑ» με σκοπό την ανάδειξη της Ιστορικότητας του τόπου.
Σε αυτό το μήκος πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημέρωση της Κυρίας Περιφερειάρχη σε ότι αφορά το θέμα αυτό.
Μαζί με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καθηγητή Ιατρικής Κύριο ΒΡΙΤΣΙΟ
αιτηθήκαμε από την περιφέρεια την υποστήριξη της στο θέμα αυτό που αφορά όχι μόνο τα Πολιτιστικά δρώμενα αλλά και την προσπάθεια μας να πραγματοποιηθεί  εντός του έτους παγκόσμιο συνέδριο στην Λεπτοκαρυά με θέμα τον ΟΡΦΕΑ.
Στην συνάντηση αυτή ήταν καλεσμένοι, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, ο Κύριος ΜΑΝΘΟΣ Πρύτανης του Α.Π.Θ  λόγω της έκτακτης απουσίας του στο εξωτερικό, ο Κύριος ΠΟΝΤΗΣ  και η Καθηγήτρια, Κυρία ΣΙΔΕΡΗ ως εκπρόσωπος του Ορφικού Κύκλου, η οποία δεν προσείλθε λόγω ασθενείας.
Η Κυρία Περιφερειάρχη προς τιμήν της αποφάσισε την υπαγωγή των εκδηλώσεων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούμενοι, πετύχαμε και το ότι εντός του μηνός Φεβρουαρίου, θα δοθούν και οι πρώτες δυο διαλέξεις περί Ορφέος, μια στην Θεσσαλονίκη και μια στην Λεπτοκαρυά.
Ο Αντιδήμαρχος
Γιάντσιος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: