Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και για τη θεραπεία του, θα ακουστούν στην ημερίδα που οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα η Σχολή Γονέων Κατερίνης-ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, στις 7.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

KARKINOSΓια το πρόβλημα, το οποίο υπολογίζεται ότι περίπου μία στις 10 γυναίκες θα εμφανίσει κάποια στιγμή της ζωής της, θα μιλήσουν τέσσερις ειδικοί γιατροί του Ογκολογικού Κέντρου του Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Χρήστος Σέμογλου.

Είναι δυνατή η πρόληψη του καρκίνου του μαστού σήμερα; Στο ερώτημα αυτό θα απαντήσει η γιατρός Κατερίνα Σαββίδου, παραθέτοντας τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου του μαστού και τη δυνατότητα ή μη πρωτογενούς πρόληψης για τον ......κάθε έναν από αυτούς. Επίσης θα αναλύσει τη σπουδαιότητα της πρώιμης διάγνωσης και τους τρόπους με τους οποίους αυτή επιτυγχάνεται.
Για τις εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, θα μιλήσει ο γιατρός Γιάννης Νατσιόπουλος, ο οποίο θα παρουσιάσει μια αναδρομή στην ιστορία της χειρουργικής αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, με περισσότερη έμφαση στις τεχνικές που ακολουθούνται σήμερα, οι οποίες είναι πιο συντηρητικές και λιγότερο ακρωτηριαστικές, εξίσου όμως ασφαλείς και αποτελεσματικές για την ασθενή.
Η «Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού-Πλαστική αποκατάσταση μετά μαστεκτομή», είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο γιατρός Κώστας Καραπαναγιώτης, καθώς η πρόοδος της χειρουργικής αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού και η ελάττωση της θνητότητας από αυτόν, οδήγησαν τους χειρουργούς στην αναζήτηση τρόπων για τη βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος και επομένως και της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Τέλος, στην εξέλιξη της θεραπείας στον καρκίνο του μαστού θα αναφερθεί ο γιατρός Χρήστος Εμμανουηλίδης, δηλαδή στη μετεγχειρητική χημειοθεραπεία (με ιδιαίτερη έμφαση
στους νέους παράγοντες, τους βιολογικούς και στη στοχευμένη χημειοθεραπεία) μετά την μαστεκτομή, η οποία μειώνει τον κίνδυνο των υποτροπών και επομένως αυξάνει την ίαση.
Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: