Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
PANO_SYRIZA
Ένα τεράστιο πανό, μήκους 7μέτρων, κρέμασε ψηλά στο Μέγαρο Παπαγεωργίου, το πρωί της Τετάρτης (ημέρα γενικής απεργίας), ο ΣΥΡΙΖΑ.
‘Έτσι όπως είναι τα πράγματα, μάλλον στη άσφαλτο θα έπρεπε να το καρφώσει για να το δει ο κόσμος.
Ποιος κοιτάει πια ψηλά. Όλοι με το κεφάλι κατεβασμένο, από τα οικονομικά βάρη της καθημερινότητας, περπατάμε.

MPRISSIN_DEN
Ό,τι μπορούσαμε κάναμε για να φανεί μέγα πλήθος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.
Αλλά, κι ο Μπιρσίμ να ήμασταν, πάλι δεν θα τα καταφέρναμε.

MONAKSIA_TOY_PROEDROY
Γύρω-γύρω όλοι (όσοι, δηλαδή) και στη μέση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, που ποτέ δεν πτοείται από τα μεγέθη (τα νανομεγέθη) των συγκεντρωμένων διαδηλωτών και ποτέ δεν περικόπτει τα άχαρα «σεντόνια» των ομιλιών, ίδιων και απαράλλαχτων χρόνια τώρα, αφού τα προβλήματα δεν αλλάζουν.

PAME
Γενιές και γενιές με τη σημαία του αγώνα!

Τι πάει να πει «οι Έλληνες»; Δεν είναι το ίδιο πράγμα οι Έλληνες. Άλλο ο Έλληνας εργάτης κι άλλο ο Έλληνας τραπεζίτης.
Ούτε είναι το ίδιο πράγμα οι Γερμανοί. Άλλο ο Μαρξ, άλλο ο Χίτλερ.
Όμως είναι το ίδιο πράγμα ο Έλληνας εργάτης και ο Γερμανός εργάτης. Είναι το ίδιο πράγμα η ελληνική τράπεζα και η γερμανική τράπεζα. Πιθανόν άνισες σε ισχύ, αλλά όμοιες, ομοιούσιες και ομοούσιες (έγραφε χθες ο Στάθης ο γελοιογράφος).
Και μετά ένας άλλος Στάθης (από τη Χράνη) μας έστειλε μέσω e-mail ένα χαιρετιστήριο (με αφορμή την απεργία της Τετάρτης) που υπογράφουν ο Πρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Γερμανικού Κόμματος Die Linke Λόταρ Μπίσκι, μαζί με άλλους 7 ευρωβουλευτές και 13 βουλευτές της Ομοσπονδιακής Βουλής του ίδιου κόμματος.
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας», λένε, «για την άνευ προηγουμένου εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί με στόχο την Ελλάδα. Η δύσκολη θέση της χώρας γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την ενεργοποίηση προκαταλήψεων. Οι πολίτες της Ελλάδας, γυναίκες και άνδρες, κατασυκοφαντούνται, κατηγορούνται ότι είναι "κατά συρροή ψεύτες και ότι συστηματικά παραποιούν τα στατιστικά στοιχεία", ότι συνεχώς κατεργάζονται" ύπουλες πολιτικές”. Οι Έλληνες δήθεν ζουν σ έναν "παράδεισο" απ’ τον οποίο "επειγόντως πρέπει να απαλλαγούμε" …
Γνωρίζουμε τη δύσκολη θέση της Ελλάδας. Το νέο έλλειμμα για το 2009 που έχει φτάσει στο 12,7 % ασφαλώς είναι μεγάλο. Το ίδιο όμως ισχύει και για άλλες χώρες όπως π.χ. για τη Μ. Βρετανία 12 % η για την Ισπανία με 10%. Ανάλογοι αριθμοί σημειώθηκαν όμως το 2009 και στη Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Παντού οι αμύθητες χρηματικές δωρεές για τις τράπεζες, τα έκτακτα μετρά και οι οφειλές στη καταβολή των φόρων άνοιξαν τεράστιες μαύρες τρύπες στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Αποτελεί ύπουλη πράξη και αποτυχία της πολιτικής το γεγονός ότι ακριβώς εκείνες οι τράπεζες και εκείνοι οι κερδοσκόποι, που μόλις χτες σώθηκαν από την βέβαιη χρεοκοπία χάρη στα κρατικά κονδύλια, σήμερα θέτουν εκ νέου ολόκληρες χώρες κάτω από την πίεση των υπέρογκων τόκων  και έχουν και πάλι τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των χορών αυτών….».
Και μην ξεχνάμε πως, όπως το Φόκους και άλλα γερμανικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν τη λέξη «Έλληνες», έτσι χρησιμοποιούν και κάποια ελληνικά ΜΜΕ τη λέξη «Αλβανοί», ή «Τούρκοι».

A_1
 
Στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Σωματείου Επισιτιστών νομού Πιερίας, προστέθηκε και η απώλεια θέσεων εργασίας συναδέλφων τους, λόγω του κλεισίματος της κοιλάδας των Τεμπών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Βαλάσης Κοτρώνης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Όπως είπε ο κ. Κοτρώνης, το Σωματείο προσθέτει και τη δική του φωνή σε εκείνες που ζητούν την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα Τέμπη, ζητώντας παράλληλα την αποζημίωση και την καταβολή ειδικού επιδόματος στους εργαζόμενους που υπέστησαν οικονομική βλάβη, αναφέροντας ως παράδειγμα εκείνους του Όλυμπους Πλάζα.
Το Σωματείο Επισιτιστών, εμμένει στη μη κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου του πρώην ΤΑΞΥΣ στην Πιερία.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοτρώνης, με την αλλαγή στο Υπουργείο Εργασίας, το Σωματείο συζήτησε το συγκεκριμένο αίτημα με τον υφυπουργό κ. Κουτρουμάνη, έχοντας και τη στήριξη της Ομοσπονδίας τους. «Μας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημά μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών του νομού μας στην προώθηση του αιτήματός τους.

A_2
Πράσινη ανάπτυξη, πράσινη διαδρομή, πράσινο τείχος και τελικά… ούτε 2 τ.μ πρασίνου δεν αντιστοιχούν σε κάθε κάτοικο της Κατερίνης.
Κι αν πει κανείς ότι όλα αυτά είναι «πράσινα άλογα», κινδυνεύει να παρεξηγηθεί κι από πάνω.

A_3Πυρά εναντίον Παπακωνσταντίνου, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του Πα.Σο.Κ. Απόστολος Κακλαμάνης. Τα μέτρα για την οικονομία, είπε ο πρόεδρος, έπρεπε να τα είχε πάρει το Νοέμβριο για να αποδώσουν την Άνοιξη και όχι την Άνοιξη για να αποδώσουν το Φεβρουάριο.
Απούσης της αντιπολίτευσης κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο… κάτι σαν την Άννα στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: