Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΡΩΜΑΙΟΙ! ΡΟΜΑ – ΠΑΟ 2-3 - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-2-2010
ΑΠΟ ΤΟ http://www.newsit.gr

Υπάρχουν... ελληνικές μετοχές που κάνουν τρελή κούρσα προς τα πάνω.

Είναι του Σωτήρη Νίνη στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο  ποδοσφαίρου. Μιλάμε για εκτίναξη. Οσο  ξάπλωναν στο χορτάρι οι αντίπαλοι  του, ζαλισμένοι από τις περίτεχνες ενέργειες του, τόσο η τιμή της μετοχής του προικισμένου μικρού, τραβούσε την ανηφόρα. Καιρός ήταν. Και για τον Σωτήρη Νίνη και για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο τους έδωσαν λαβές για αμφισβήτηση τον τελευταίο καιρό.
κι όλα μοιάζουν μαγικά κι ονειρεμένα. Ο δεκαεννιάχρονος Νίνης ταλαιπώρησε μέχρι σημείου χλευασμού την πολυδιαφημισμένη* άμυνα της Ρόμα. Εστειλε στο καλάθι των σκουπιδιών τα συστήματα του Κλαούντιο Ρανιέρι και επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουμε όλοι. Οτι ο Παναθηναϊκός έχει στο DNA του τις διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σωτήρης Νίνης κι ο Τσιμπρίλ Σισέ σφράγισαν με τις αγωνιστικές επιδόσεις του τη μεγάλη πρόκριση. Οσοι μάνατζερ είχαν ξεχασμένες στα παλιά μπλοκάκια τους τις σημειώσεις για τον Σωτήρη Νίνη, τώρα θα αναγκαστούν να τις ξεσκονίσουν. Να τις συμπληρώσουν με νέα στοιχεία και πολλα θαυμαστικά. Ο Νίνης στην ηλικία που βρίσκεται είναι από τις ελάχιστες ξεχωριστές περιπτώσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αρκεί να ξαναβρεί τη χαρά του παιχνιδιού. Να του δοθεί χώρος και ρόλος που θα του επιτρέπει να αισθάνεται δημιουργός κι όχι "μεροκαματιάρης" που καταδιώκει το αντίπαλο μπακ για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα.
Ολοι ξέρουμε  πως για τα εγχώρια στάνταρ  εκείνο που μετράει είναι ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Καμιά αντίρρηση. Οποιος και να το πάρει οι μισοί στην Ευρώπη ούτε που θα ασχοληθούν κι οι υπόλοιποι θα τον ξεχάσουν μέσα σε μια χρονιά. Το "χουνέρι" που έπαθε η Ρόμα από έναν δεκαεννιάχρονο πιτσιρικά και ο αποκλεισμός της με δύο ήττες και έξι γκολ δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Κι όσο για τον Σωτήρη Νίνη και μόνο που θα αναγκαστούν να τον συγκρίνουν με όσα έκαναν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι στην ηλικία του, είναι αρκετό.  

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά στον καλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη για να πετύχει τρία γκολ και να αποκλείσει την μεγάλη Ρόμα παίρνοντας το εισιτήριο για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Δείτε το βίντεο.


Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έδειξε τις διαθέσεις τις από νωρίς. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Νίνης βρήκε τον Σισέ μέσα στην περιοχή, όμως η προβολή του Γάλλου πέρασε δίπλα από την εστία του Ντόνι. Στο 9΄ ο Τζόρβας είπε όχι στον Βούσινιτς, όμως ο διεθνής πορτιέρο δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο χτύπημα φάουλ του Ρίισε δύο λεπτά αργότερα με την μπάλα να αλλάζει πορεία βρίσκοντας στα πόδια του Μαρίνου.
Όποιος περίμενε να επηρεαστούν οι “πράσινοι” από αυτό το γκολ αποδείχτηκαν βαθιά γελασμένοι. Αντίθετα πείσμωσαν, ισορρόπησαν το ματς και έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 24΄ όταν το σουτ του Σιμάο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντόνι. Η Ρόμα είχε ένα σουτ με τον Ταντέι στο 38΄ και στη συνέχεια άρχισε το πράσινο... πάρτι. Στο 39΄ο Ντε Ρόσι ανατρέπει τον Νίνη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δείχνει πέναλτι. Εύστοχος ο Σισέ από τα έντεκα μέτρα και 1-1. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο “μαγικός” Νινής πέρασε όποιον βρήκε στον δρόμο του και με μία βολίδα έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων για το 1-2. Κι όμως ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Νίνης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Σισέ, ο οποίος πέρασε και τον Ντονί πλασάροντας σωστά για το 1-3.

Το τι επικράτησε στο ημίχρονο από τους 8.000 φίλους του Παναθηναϊκού δεν περιγράφεται, με το Ολίμπικο να θυμίζει... Λεωφόρο.

Το υπόλοιπο του ματς ουσιαστικά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ειδικά αφού οι “πράσινοι” άντεξαν στην πίεση της Ρόμα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Τσέρτσι τρεις φορές και ο Βούσινιτς μία δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τζόρβα, όμως το κατάφερε ο Ντε Ρόσι στο 66΄ μετά από δυνατό σουτ του Ρίισε και ασταθής επέμβαση του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Δύο λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης είχε δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντόνι είπε όχι στον Σαλπιγγίδη στερώντας από το “τριφύλλι” το 4ο...

Κάπου εκεί οι “τζιαλορόσι” συμβιβάστηκαν με τον αποκλεισμό και απείλησαν μόνο στο 80΄ με τον Σαριέγκι να διώχνει στην γραμμή την προβολή του Ντε Ρόσι.

Με την λήξη του αγώνα άρχισαν οι έντονοι πανηγυρισμοί με τους παίκτες τους Παναθηναϊκού να πηγαίνουν στον κόσμο τους για τα παραδοσιακά...όλε. Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση στην Ευρώπη για τους “πράσινους” που στην φάση των “16” του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσουν την Σταντάρ Λιέγης. Από το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού θα απουσιάσει ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος αποβλήθηκε στο 90΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτό θα είναι στις 11 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει μία βδομάδα αργότερα στη Λιέγη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Κασέτι, Μπρίγκι (46' Μπαπτίστα), Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Τσέρτσι (67' Τσέρτσι), Βούτσινιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (86’ Λέτο), Νίνης (72' Ζιλμπέρτο), Σισέ (90’ Χριστοδουλόπουλος).
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: 

Ρόμα – ΠΑΟ (LIVE)

Μέγεθος κειμένου
Να βγουν ζωντανοί από την... αρένα του Ολίμπικο θέλουν οι πράσινοι

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2010 | 22:12
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 16:48

Ο Παναθηναϊκός στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ. Τελικό αποτέλεσμα: Ρόμα - ΠΑΟ 2-3 . Δείτε όλα τα γκολ.

ΤΕΛΙΚΟ 2-3

90+2
Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Σισέ.

90΄ΑΠΟΒΟΛΗ
με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη.

86΄
Ο Λέτο στη θέση του Σαλπιγγίδη

80΄Μεγάλη ευκαιρία για την Ρόμα.
Ο Μενέζ έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Ντε Ρόσι αλλά ο Σαριέγκι με προβολή στην πάνω στην γραμμή σώζει το γκολ.

71΄
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην θέση του Νίνη.

68΄ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό μετά από σουτ του Κατσουράνη, κεφαλιά εξ΄επαφής του Σαλπιγγίδη, μπλοκάρει ο Ντόνι.

67΄
Ο Μενέζ στην θέση του Τσέρτσι.

66΄ΓΚΟΛ 2-3 Ο Ρίισε έπιασε ένα δυνατό μακρινό σουτ, ο Τζόρβας απέκρουσε αλλά ο επερχόμενος Ντε Ρόσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



64΄Μεγάλη ευκαιρία για την Ρόμα.
Πάνω στην γραμμή διώχνει ο Βύντρα το δυνατό σουτ του Τσέρτσι.

54΄
Κίτρινη κάρτα στον Ταντέι.

52΄
Σουτ γυριστό του Τσέρτσι μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Τζόρβας.

50΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ρόμα.
Τετ α τετ ο Βούσινιτς με τον Τζόρβα και πάλι ο διεθνής πορτιέρο λέει όχι.

49΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ρόμα.
Ο Τσέρτσι έκανε το σουτ με τη μία μετά από πάσα του Ντε Ρόσι αλλά ο Τζόρβας έκανε μεγάλη απόκρουση.

46΄
Ο Μπαπτίστα στη θέση του Μπρίγκι.

ΩΡΑ 21:05 Έναρξη β΄ημιχρονου




ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1-3

45+1 ΓΚΟΛ 1-3 Ο Νίνης με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Σισέ τετ α τετ με τον Ντόνι, ο Γάλλος προσπέρασε και τον πορτιέρο της Ρόμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



43΄ΓΚΟΛ 1-2 Καταπληκτικό γκολ από τον Νίνη, ο οποίος μετά από ατομική προσπάθεια και μακρινό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ντόνι.



40΄ΓΚΟΛ 1-1. Ο Σισέ αναλαμβάνει την εκτέλεση και νικάει τον Ντόνι.




ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

39΄ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Παναθηναϊκό.
Ο Ντε Ρόσι ανατρέπει τον Νίνη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα.

38΄Ευκαιρία για την Ρόμα.
Ο Ρίισε και πάλι με απευθείας φάουλ στέλνει την μπάλα δίπλα απο το δοκάρι του Τζόρβα.

37΄
Κίτρινη στον Μαρίνο.

24΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.
Το σουτ από τον Σιμάο, ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Ντόνι.

23΄
Μακρινό σουτ του Ταντέι, η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

11΄ ΓΚΟΛ 1-0.
Ο Ρίισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Τζόρβα.

Ο Νορβηγός 
πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε
Ο Νορβηγός πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε

9΄Ευκαιρία για την Ρόμα. Ο Βούσινιτς μετά από ατομική ενέργεια έπιασε το δυνατό σουτ και ο Τζόρβας απομάκρυνε.

4΄ Μεγάλη ευκαιριά για τον Παναθηναϊκό.
Ο Νίνης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Σισέ μέσα στην περιοχή αλλά ο Γάλλος με προβολή έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντόνι.


ΩΡΑ 20:05 Έναρξη αγώνα

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ρόμα (Ρανιέρι): Ντόνι, Κασέτι, Μεξές, Ζουάν, Ρίισε, Μπρίγκι, Ντε Ρόσι, Περότα, Ταντέι, Τσέρτσι, Βούτσινιτς

ΠΑΟ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Νίνης, Σισέ

Ο Γιώργος Καραγκούνης ανέβασε πυρετό και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Μήνυμα από τον Νικόλα Πατέρα, μετέφερε ο Κώστας Αντωνίου: "Σας εύχομαι καλή τύχη για το σημερινό ματς. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να προκριθεί. Πάμε να περάσουμε. Τιμήστε το κόσμο που ήρθε να σας συμπαρασταθεί", ήταν τα λόγια του προέδρου του "τριφυλλιού".

Εξαιρετικό είναι το κλίμα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και ο... Ολυμπιακός έχει την τιμητική του.



ΩΡΑ 19:15 Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα.

ΩΡΑ 18:30
Περίπου 8.000 φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν ήδη πάρει την θέση τους στις εξέδρες του Ολίμπικο (ΦΩΤΟ) με την  ατμόσφαιρα να θυμίζει... Λεωφόρο.




Ο μέτοχος του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την βόλτα του το απόγευμα στην  Piazza Di Spagna και συνάντησε αρκετούς φίλους της ομάδας. Ο Βγενόπουλος αφού αποθεώθηκε αποχώρησε από το μέρος λέγοντας "Θα τα πούμε στην Αυστρία", αφήνοντας να εννοηθεί πως οι “πράσινοι” θα προκριθούν και θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση της Σάλτσμπουργκ (3-2 πρώτος αγώνας στην έδρας της Σταντάρ Λιέγης).
 
http://athlitikipierias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: