Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Χθες από δεκάδες απολυθέντες της πρ. βιομηχανίας ΚΟΡΤΑΓΚ - Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια * «Θέλουμε το 1,8 εκ. ευρώ που μας οφείλονται από την εκποίηση της βιομηχανίας, θέλουμε όμως και δουλειά», δήλωσε ο Θ.Στεργιάνης. * «Αυτά τα χρήματα, αν πέσουν στην αγορά της Κατερίνης, θα είναι μια ανάσα για την πόλη», υποστήριξε.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010
Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Κατερίνης αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι πρώην εργαζόμενοι της βιομηχανίας Κορινού «Κόρταγκ», με αίτημα να τους αποδοθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται και που τα δικαιούνται από την εκποίηση της βιομηχανίας.
Οι απολυθέντες της Κόρταγκ είναι 100 άτομα και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν χθες παρόντες όχι μόνο για να πάρουν τα χρήματά τους αλλά και για να εκφράσουν την ανησυχία τους, επειδή, όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Στεργιάνης στο.... «Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm», η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην εργαζομένων στη βιομηχανία είναι άνω των 50 ετών και αν δεν τους βοηθήσει η ελληνική πολιτεία, δε βλέπουν πια προοπτικές επανάκαμψής τους στην αγορά εργασίας.
«Η Κόρταγκ έκλεισε το Νοέμβριο του 2004 ανακοινώνοντας τον Αύγουστο του 2005 στους εργαζόμενους τις απολύσεις τους», δήλωσε ο πρώην εργαζόμενος της βιομηχανίας, Θ.Στεργιάννης και πρόσθεσε: «Από το 2005 και μετά ξεκινήσαμε έναν αγώνα για την εκποίηση της περιουσίας της Κόρταγκ. Μετά από πολλές προσπάθειες καταλήξαμε να γίνει η πώληση το καλοκαίρι του 2009», τα χρήματα, ύψους 1.800.000 ευρώ, υπάρχουν μεν αλλά πρέπει και να αποδοθούν άμεσα σ’ εκείνους που τα δικαιούνται.
Τα οφειλόμενα, βέβαια, είναι πάνω από 2.000.000 ευρώ, τουλάχιστον, όμως, όπως λέει ο κ. Στεργιάνης, ας δοθούν τουλάχιστον γρήγορα, ώστε οι οικογένειες των πρώην εργαζομένων, άνεργοι σήμερα, να μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο πρώην εργαζόμενος της Κόρταγκ ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά όταν θα τα πάρουν οι δικαιούχοι, όπως είναι φυσικό θα τα διοχετεύσουν στην αγορά της Κατερίνης. «Κι αυτό θα είναι όχι μόνο μια ανάσα για εμάς, που δεν έχουμε δουλειά», δήλωσε, «θα είναι μια μικρή ανάσα και για την πόλη, γιατί εκεί θα «πέσουν» τα λεφτά αυτά και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: