Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010
Γιώργο, είπες ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Σε πιστεύω. Το είπες και καθάρισες. Κι ας τον Αραμπατζή στην τρέλα του.
***
Έλα όμως που το ίδιο λέει και η αγορά. Δεν υπάρχουν χρήματα αλλά δεν καθαρίζει.
***
Δυστυχώς Γιώργο μου δεν υπάρχει χρήμα ούτε για ΙΚΑ ούτε για ΤΕΒΕ ούτε για μισθούς και δυστυχώς φάγαμε και το ΦΠΑ.
***
Το θέμα είναι Γιώργο μου, όταν εσύ δεν πληρώνεις το πολύ-πολύ να σου κλείσουν πέντε δρόμους και  κάνεις οικονομία και στα καύσιμα.
***
Όταν όμως δεν πληρώνει ο εμποράκος και ο μικροβιοτέχνης τον .....πάνε στην ψειρού ή του κατάσχουν την καλύβα.
Και για κει δεν βλέπω ούτε θεσμικές αλλαγές ούτε ουσιαστικές αλλά μόνο απειλές με το ΣΔΟΕ.
***
Άσε που μας κούφανε ο Παπακωνσταντίνου με τους φοροφυγάδες υδραυλικούς και μπογιατζήδες, λες και δεν τους ξέρουμε, που δεν έχουν οι άνθρωποι ούτε νέφτι να καθαρίσουν τα πινέλα.
***
Μέχρι τώρα Γιώργο μου ούτε το πιο εύκολο και σίγουρο δεν κάνατε, να εισπράξετε απ’τα τσιγάρα. Τρεις μήνες χασούρα. Άντε να πιστέψω τώρα ότι θα βάλετε χέρι τους έχοντες.
***
Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι θα βγούμε απ’την ευρωζώνη. Αυτοί που κινδυνολογούν προτιμούν αντί ευρώ αργύρια και είναι γνωστό το χούι τους από αρχαιοτάτων χρόνων.
***
Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι ότι στο άμεσο μέλλον η αγορά θα σηκώσει τα χέρια, θα υπάρξει στάση πληρωμών, απολύσεις και υστέρηση στα κρατικά έσοδα.
***
Κι όσο για το κράτος θα βρει τον τρόπο του, αφού τα ομόλογα του γίνονται ανάρπαστα απ’τους διεθνείς τοκογλύφους. Το πρόβλημα είναι με τους μικρομεσαίους που θα βρουν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών και θα πυκνώνουν όλο περισσότερο τις λίστες του Τειρεσία.
***
Οι μικρομεσαίοι δεν ζητάνε  ούτε όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά ούτε ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά αναθέρμανση της αγοράς και διευκολύνσεις,  όχι για να συγκρατήσουν την κερδοφορία τους αλλά για να επιβιώσουν.
***
Διαπιστώνω ότι το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τώρα τουλάχιστον μας παραμυθιάζει και δεν είδα να παίρνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο. Συνεχώς ακούω γενικότητες και αναφορές στο μέλλον. Τα λουκέτα κυρία Κατσέλη είναι μισόκλειστα. Αν δεν δράσετε άμεσα θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.
***
Χθες πήραμε άλλα 8 δις δάνειο για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις του δημόσιου τομέα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Κι αυτό δεν οδηγεί πουθενά,  αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα για τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Η σχολή οικονομικής σκέψης Παπακωνσταντίνου είναι παλαιάς κοπής και ψεύτης να βγω θα βαθαίνει την κρίση.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: