Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Σήμα κινδύνου


SHMA_1
 
Η κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες, υποστήριξε η Ηρώ Διώτη, κατηγορώντας Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ για «άτυπη συναίνεση» στην υποβάθμιση του προβλήματος από το κλείσιμο των Τεμπών
Για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι επιχειρήσεις της νότιας Πιερίας από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, διαβεβαίωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, η οποία επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Πλαταμώνα. Η κ. Διώτη, ήταν επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, το οποίο συναντήθηκε με φορείς και επαγγελματίες της περιοχής.
Από την πλευρά τους οι φορείς της Πιερίας περιέγραψαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις τους, μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, προτάσσοντας ως μοναδική  λύση, την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό.

SHMA_2Στη συνάντηση, εκτός από φορείς της περιοχής, παρόν ήταν ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πιερίας Γ. Μπούρος.
Οι επαγγελματίες της περιοχής, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, υποστηρίζοντας ότι οι απολύσεις εργαζομένων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, αφού ο Πλαταμώνας έχει ερημώσει στην κυριολεξία.
«Δεν λειτουργεί καμιά επιχείρηση πλέον στον Πλαταμώνα, εργαζόμενοι απολύονται και επιχειρήσεις κλείνουν», είπε ο δήμαρχος Αν. Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης, ζητώντας από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει ....όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα, μέσα από την κοινοβουλευτική της δράση.
«Βιώνουμε ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Θ. Κουκουνάς, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις. «Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως καμία επιχείρηση πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει ούτε έναν εργαζόμενο.
«Το θέμα των Τεμπών δεν είναι θέμα μόνο της νότιας Πιερίας ή των νομών Πιερίας και Λάρισας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ. Ο κ. Μπούρος, είπε ότι η μείωση των επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων έφτασε ακόμα και το 70% στην περιοχή, ενώ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την χαρακτηριστική «αργοπορία» του Κράτους να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης στα Τέμπη.
SHMA_3Το πρόβλημα που βιώνουνε οι επιχειρήσεις της περιοχής σήμερα, δεν είναι τίποτα ίσως, μπροστά σε ότι θα ακολουθήσει, αν δεν αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων της περιοχής, ο οποίος εκτίμησε ότι το «πόσο μεγάλο θα είναι χτύπημα στην οικονομία της περιοχής, θα το ξέρουμε το Μάιο», επισημαίνοντας ότι ήδη οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες «έστειλα σήμα κινδύνου» και αν δεν δούνε σύντομα αποτελέσματα, τότε θα υπάρξει δραματική μείωση του εισοδήματος για όλους τους επαγγελματίες της νότιας Πιερίας.
Η μόνη λύση είναι να ανοίξουν τα Τέμπη και όσο πιο σύντομα γίνει αυτό τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά υποστήριξε ο πρόεδρος των Εστιατόρων της περιοχής, ο οποίος επίσης περιέγραψε μια πολύ άσχημη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. «Δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρώσουμε προσωπικό και κάθε μέρα οι επιχειρήσεις μας, όσες έχουν μείνει ανοιχτές, μπαίνουν μέσα», είπε χαρακτηριστικά.
SHMA_4Από την πλευρά της η κ. Διώτη, εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματός της στο πρόβλημα που βιώνουν οι επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα. «Οι ευθύνες ανήκουν κυρίως στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στη σημερινή του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες με μία άτυπη συναίνεση προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα του ζητήματος» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταλόγισε ευθύνες και στην κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο κομμάτι της εθνικής οδού.
Η κ. Διώτη, άσκησε κριτική στην ολιγωρία της Κυβέρνησης να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τονίζοντας ότι αποφεύγει να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος, παρότι τα στελέχη της είναι ενημερωμένα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ότι θα λάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό που είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα, είναι να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία και να απαιτήσει δυναμικά ό,τι δικαιούται, είτε αυτό είναι αποζημίωση των επιχειρήσεων της περιοχής, είτε απομάκρυνση των διοδίων.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ Β.Χ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: