Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010


Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, από 1 έως 22 Φεβρουαρίου

Από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ  ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο, τη  σχετική Αίτηση-Δήλωση από  1  έως 22 Φεβρουαρίου 2010.
Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης  Αίτησης – Δήλωσης είναι :
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) (χωρίς άλλα δικαιολογητικά)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν  να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ(δικαιολογητικά: Απολυτήριο ΓΕΛ και πρωτότυπη Βεβαίωση πρόσβασης)
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)  που επιθυμούν  να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.(Δικαιολογητικά : Βεβαίωση πρόσβασης πρωτότυπη)
Δ) οι μαθητές  της τελευταίας τάξης  Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄.  (Χωρίς άλλα δικαιολογητικά)
Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου  ΕΠΑΛ που επιθυμούν  να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) (Δικαιολογητικά : Αντίγραφο Απολυτηρίου και Πρωτότυπη Βεβαίωση πρόσβασης.
Προμήθεια εντύπων αιτήσεων: 1.) Από το διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας : www.ypepth.gr     2.) Από τα Λύκεια και 3.) Από τη  Νομαρχία.          
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ως άνω υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ –ΟΜΑΔΑ Β’ (μαθητές και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22  Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Τονίζεται ότι για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση - Δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: