Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΥπΑΑΤ: Θέλουμε να εξορθολογίσουμε το σύστημα και δεν ποντάρουμε στην κούραση αλλά στην υπευθυνότητα των αγροτών

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Στο κλείσιμο της διημερίδας για τον Κοινωνικό Διάλογο που είχε οργανωθεί από το ΥπΑΑΤ στο Ζάππειο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε τις «Απαντήσεις και προτάσεις» προς τους αγρότες. Κατ’ αρχήν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις (π.χ. ΕΛΓΑ, ΟΓΑ κ.λ.π.) θα έχουν ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Ιούνιο αρχίζοντας από τον Μάρτιο με τον ΕΛΓΑ.
Οι βασικές πολιτικές για πολλά θέματα θεσμικού χαρακτήρα αφενός εκφράζουν το ποια πολιτική θα ακολουθηθεί αφετέρου «εμπλουτίστηκαν» οι απαντήσεις βασισμένες στα αιτήματα των αγροτών, που ζητούν λύσεις για χρονίζοντα προβλήματα του αγροτικού τομέα και οι οποίοι διαμαρτύρονται εδώ και 12 ημέρες με το κλείσιμο του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.
Για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, για το 2009, διευκρινίζεται ότι δεν μπορούν να καταβληθούν εθνικές ενισχύσεις με βάση τις τιμές των προϊόντων, διότι αντιτίθεται στην κοινοτική νομοθεσία. Όσο για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση. Για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα υπάρξει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού.(ΠΗΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: