Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010
Λευκό …Σαββατοκύριακο μεν αλλά δεν το ευχαριστηθήκαμε. Έτσι λοιπόν η ΕΜΥ μας ενημερώνει ότι θα έχουμε και νέα χιονόπτωση και πολικές θερμοκρασίες την Τετάρτη στην Πιερία.
Θα τη δούμε την άσπρη μέρα πού θα πάει;
Εμείς βέβαια το Σαββατοκύριακο είδαμε στα «λευκά» την καλή συνάδελφο Γιάννα Δερμίση που παντρεύτηκε τον εκλεκτό της Κώστα Σαπούνογλου και βάφτισαν την Φανούλα τους….Ευχόμαστε να ζήσουν.
Εξ ου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Πάμε και στην επικαιρότητα που εκτός από πίτες και χοροεσπερίδες (τι λέξη κι αυτή) είχε και προβλήματα φυσικά.
Οι αγρότες στους δρόμους, οι πολίτες στους δρόμους για τα διόδια και έπεται συνέχεια.
Μπορεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Κυριακής στα διόδια της Λεπτοκαριάς το πρωί της Κυριακής λόγω του ψύχους να μην είχε την αναμενόμενη ή προσδοκώμενη συμμετοχή αλλά ήταν δυναμική.
Και η Κατερίνη ανακύκλωσε ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές το Σάββατο το πρωί παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Sky και του δήμου Κατερίνης και έστειλε 8 τόνους ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές ….στην ανακύκλωση.
Εύγε μας. Αν και θα κάναμε πολλά περισσότερα αν ευνοούσαν οι καιρικές συνθήκες.
Τα γκρέηντερ στους δρόμους, χιόνια στο Χιονοδρομικό, απολαυστικές στιγμές για τους λάτρεις του σκι στο Ελατοχώρι αλλά κάποιοι την έβγαλαν κυριολεκτικά πάνω στις αλατιέρες.
Την Κάρμεν Ρουγγέρη θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο δημοτικό σχολείο της Ν.Εφέσου ο δήμος Δίου στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.
Έρχονται πίτες και πίτες. Περιμένετε. Έχουμε και την πίτα του Επιμελητηρίου που φέτος θα κοπεί κανονικά και με το νόμο.
Μας την είπαν αγρίως οι της Θεσσαλίας για το θέμα του Ολύμπου και των αυθαιρεσιών τους.
Κάνουν και συσκέψεις. Άλλο τι θα ακούσουμε….Δία μου;
Πάμε λίγο στην επικαιρότητα την αγροτική. Έχω την αίσθηση ότι αυτή τη φορά οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν την κοινωνική αποδοχή.
Και το διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων και χωρίς να επεκταθούν σε κλείσιμο των δρόμων.
Με τη βαρυχειμωνιά πάντως που έπεσε αυτή την εβδομάδα, μάλλον η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι τυχερή και θα τελειώνει μια ώρα αρχύτερα.
Τα νέα από το μέτωπο των κινητοποιήσεων δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά για το αγροτικό κίνημα. Αν εξαιρέσεις τους σκληροπυρηνικούς των Σερρών βέβαια που η φήμη τους ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.
Μεγάλη καρδιά αυτός ο Ραγκούσης:
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε μήνυση εναντίον του διαχειριστή του  ιστολογίου  naxios blogspot, λόγω των συκοφαντικών σε βάρος του δημοσιευμάτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού, "οι αξιωματικοί του Τμήματος, τους οποίους ο κ. Ραγκούσης ευχαριστεί ιδιαίτερα, μετά από διερεύνηση, εντόπισαν τον διαχειριστή. Μετά από σημερινή έγγραφη δήλωση - συγγνώμη του ιδίου προς τον υπουργό, η οποία κοινοποιήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα ΜΜΕ , ο κ. Ραγκούσης απέσυρε την εναντίον του μήνυση".
Η γραπτή δήλωση συγγνώμης του bloger, αναφέρει τα εξής:
«Το επίμαχο κείμενο, μου εστάλη από χρήστη του Διαδικτύου και αναγνώστη του blog, στο οποίο κάνω αναρτήσεις τοπικού περιεχομένου για τις Κυκλάδες.
Από δική μου υπαιτιότητα, ολιγωρία και αμέλεια αλλά όχι δόλο, υπήρξε λανθασμένη εγγραφή του τίτλου και γι’ αυτό το λόγο σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμμερίζομαι το κείμενο του άρθρου και σας δηλώνω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει παρόμοιο θέμα».(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: