Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

"Πράσινο" προβάδισμα... (video)



Ο Λουκάς Βύντρα άνοιξε το σκορ στη Λειβαδιά 








ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Μια κεφαλιά του Λουκά Βύντρα έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" στη Λιβαδειά και ένα ακόμα γκολ από τον Τζιμπρίλ Σισέ "κλείδωσε" τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού (0-2), παρουσία περίπου 4000 οπαδών του. Οι "πράσινοι" πέρασαν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω τον αιώνιο αντίπαλο τους.
Ο Χενκ Τεν Κάτε, λόγω και της απουσίας του Γιώργου Καραγκούνη, διατήρησε σχήμα με τρεις αμυντικούς μέσους, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, με τον τελευταίο να έχει πιο οργανωτικό ρόλο. Εδωσε για πρώτη φορά, σε αγώνα πρωταθλήματος, φανέλα βασικού στον Σεϊταρίδη ενώ προτίμησε για παρτενέρ του Βύντρα, τον Καντέ αντί του Μπιάρσμιρ, την ώρα που ο τιμωρημένος Σαριέγκι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Τέλος άφησε στον πάγκο τον Σαλπιγγίδη, πλαισιώνοντας τον Σισέ με τους δημιουργικούς Λέτο και Νίνη.
Από την άλλη πλευρά, ο Κίκε Ερναντεθ παρέταξε την ομάδα του με ένα υπερβολικά αμυντικογενές σχήμα αφού ακόμα και οι πιο προωθημένοι, Ναπολεόνι, Μπαλβορίν και Μπάρκογλου είχαν εντολές να αμύνονται, πιέζοντας τους μέσους και τους πλάγιους μπακ του "τριφυλλιού" και εμποδίζοντας τους να κάνουν παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός...... ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, με τον πολύ δραστήριο Σισέ να χάνει τεράστιες ευκαιρίες στο 5ο και το 22ο λεπτό και να έχει ακόμα μια καλή προσπάθεια για γκολ στο 15ο.
Σε γενικές γραμμές πάντως, στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν πολύ την ανάπτυξη των αντιπάλων τους ενώ φυσικά για ευκαιρίες από πλευράς Λεβαδειακού, ούτε λόγος καθώς στο αποψινό παιχνίδι ο σκοπός. αγιαζε τα μέσα για την ομάδα του Ερνάντεθ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν από δύο αλλαγές ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε, με τον Παναθηναϊκό να έχει την καθολική υπεροχή και τους γηπεδούχους να αμύνονται μαζικά.
Κάποια μακρινά σουτ του Ταραλίδη στο ξεκίνημα, δεν ανησύχησαν τον Τζόρβα, μέχρι να φτάσουμε στο 68ο λεπτό, όταν "ξεκλειδώθηκε" η άμυνα του Λεβαδειακού.
Ο Λέτο εκτέλεσε φαλτσαριστά ένα κόρνερ από δεξιά, ο Βύντρα έπιασε την κεφαλιά από πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Καρακώστα και κατέληξε στα δίχτυα του, στέλνοντας στα ουράνια τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Ακολούθησαν δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Τζόρβα σε ατομικές προσπάθειες και σουτ του Ναπολεόνι πριν μπει το... κερασάκι στην τούρτα, το οποίο έβαλε ο Τζιμπρίλ Σισέ, πετυχαίνοντας το έβδομο φετινό του γκολ και εκμεταλλεύομενος μια μαγική μακρινή μεταβίβαση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, από τους κορυφαίους του "τριφυλλιού" απόψε.

Η εξέλιξη του αγώνα
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους στη σέντρα. Περισσότεροι από 4000 οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν μετατρέψει σε μια μικρή Λεωφόρο το γήπεδο της Λιβεδειάς�
5' Εξυπνη σέντρα του Σεϊταρίδη από δεξιά, προβολή του Σισέ, η μπάλα στο δεξί δοκάρι!
11' Aδύναμο σουτ του Ταραλίδη, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Τζόρβας
12' Σέντρα σουτ του Λέτο από αριστερά, άουτ
15' Ο Νίνης πέρασε για τον Σισέ, εκείνος σούταρε δυνατά από πλάγια θέση δεξιά, έδιωξε σε κόρνερ ο Καρακώστας
16' Επικίνδυνη σέντρα του Κατσουράνη από δεξιά, βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού
18' Ο Μπάρκογλου πήρε μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ο Καντέ πρόλαβε και έδιωξε πριν γίνει επικίνδυνος ο Μπαλβορίν
22' Ο Λέτο τροφοδότησε τον Σπυρόπουλο, εκείνος σέντραρε παράλληλα προς τον Σισέ όμως ο Γάλλος δεν έπιασε καλά το σουτ, σχεδόν προ κενής εστίας και έχασε μια τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό
28' Σέντρα από αριστερά, γύρισμα του Ναπολεόνι, μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας
34' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Μαρτορέλ για δυνατό μαρκάρισμα στον Σισέ
39' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ταραλίδη για σκληρό φάουλ πάνω στον Σεϊταρίδη
41' Μονοκόμματο δεξί σουτ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Καρακώστας
46' ΑΛΛΑΓΗΔιπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, στις θέσεις των Σεϊταρίδη και Σιμάο πέρασαν οι Γκάμπριελ και Σαλπιγγίδης
46' ΑΛΛΑΓΗΔιπλή αλλαγή και για τους γηπεδούχους, Βασιλείου και Σερζίνιο στις θέσεις των Μπαλβορίν και Μπράνκο
51' Μακρινό σουτ του Ταραλίδη, άστοχο
54' Χλιαρό σουτ του Ταραλίδη, μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας
59' Νέο σουτ του Ταραλίδη, άουτ και αυτό
60' Επικίνδυνη σέντρα του Λέτο από αριστερά, η μπάλα πέρασε από Σισέ και Σαλπιγγίδη και η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε
67' Φαλτσαριστή σέντρα του Νίνη από δεξιά, κεφαλιά του Κατσουράνη, έδιωξε εντυπωσιακά ο Καρακώστας
68' 0-1 ΓΚΟΟΟΛΦαλτσαριστό κόρνερ του Λέτο από δεξιά, κεφαλιά του Βύντρα από πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα βρήκε και λίγο το πόδι του Καρακώστα και κατέληξε στα δίχτυα
71' ΑΛΛΑΓΗΟ Αγκάλι στη θέση του Ταραλίδη
72' Μακρινό φάουλ του Λέτο, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καρακώστας
75' Εξυπνη πάσα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, σουτ του Σισέ στην κίνηση, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι
76' Κεραυνός του Ναπολεόνι έξω από την περιοχή, με το αριστερό, εκπληκτική επέμβαση του Τζόρβα στο αριστερό του "γάμα"
79' Ο Ναπολεόνι έπαιξε το ένα δύο με τον Σερζίνιο, έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση δεξιά, ο Τζόρβας απέκρουσε και πάλι σωτήρια
82' 0-2 ΓΚΟΟΟΛΕκπληκτική μεγάλη μπαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα πίσω από το χώρο του κέντρου, ο Σισέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ πραγματοποίησε το 2-0, κλειδώνοντας το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό
Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μαρτορέλ, Μασάδο, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο (46' Σερζίνιο), Ταραλίδης (71' Αγκάλι), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Μπαλβορίν (46' Βασιλείου)
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (46' Γκάμπριελ), Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο (46' Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Σισέ
Δηλώσεις
Κίκε Ερνάντεθ: "Στο σημερινό παιχνίδι ξέραμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε αν δεν παίζαμε με τάξη, δεν κρατάγαμε τον χώρο μας. Στα πρώτα λεπτά δεν μπήκαμε καλά, ο Παναθηναϊκός μας πίεσε, κάναμε κάποια λάθη, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Πήγαμε στα αποδυτήρια με το 0-0, στην επανάληψη κάναμε αντεπιθέσεις και νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερες ευκαιρίες μέχρι που δεχτήκαμε το γκολ. Για να πάρεις κάτι από αυτά τα ματς πρέπει να περιορίσεις τα λάθη και εμείς κάναμε ένα λάθος.
Μετά το πρώτο γκολ η ομάδα αποσυντονίστηκε, χάσαμε τις θέσεις μας και ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μας στο μεγαλύτερο μέρος και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι το ποδόσφαιρο είναι έτσι που δεν σε αφήνει ποτέ να κοιτάς πίσω, αλλά πάντα μπροστά."
Χενκ Τεν Κάτε: "Σε παιχνίδια όπως το σημερινό, χρειάζεται να είσαι τυχερός για να σκοράρεις νωρίς και αν γίνει αυτό τότε όλα γίνονται εύκολα. Αν δεν έχεις αυτή την τύχη, που δεν την είχαμε εμείς σήμερα, τότε ξέρεις ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, κόντρα σε μια ομάδα που παίζει αμυντικά. Σ' έναν μικρό αγωνιστικό χώρο που είναι εύκολο να αμυνθεί κανείς και φυσικά δεν επιτρέπει το γρήγορο ποδόσφαιρο. Οπότε έπρεπε να πάρουμε ρίσκο στο δεύτερο μέρος και για αυτό βγήκε ο Σιμάο και μπήκε ο Σαλπιγγίδης. Ενώ ο Σεϊταρίδης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά και φτιάξαμε κάποιες καλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και σκοράραμε δύο γκολ. Οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη και τη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου".
Για την άμυνα; "Αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που βγήκε ο Σιμάο, παίζαμε με τον Νίνη και τον Κατσουράνη που προωθούνται συνεχώς, έτσι κάποιες φορές είχαμε έναν παίκτη λιγότερο στο κέντρο και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και ο Γκάμπριελ δεν ήταν στην καλύτερη του μέρα. Γεγονός είναι ότι μπορεί να υπάρξουν χώροι, αν δει κανείς συνολικά το παιχνίδι εμείς κυκλοφορούσαμε τη μπάλα και ο Λεβαδειακός δεν έβγαινε μπροστά. Μόνο μια ομάδα άξιζε τη νίκη και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός".
Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα: Στην περίπτωση του Γκάμπριελ αυτό ισχύει. Την Πέμπτη χρειάστηκε να τα δώσουμε όλα. Ο Γκάμπριελ είχε παίξει τρία συνεχόμενα ματς, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξε ρόλο η συντήρηση. Η περίπτωση του Σάλπιγγίδη είχε να κάνει με λόγους τακτικής, καθώς ο Νίνης είναι πιο δημιουργικός παίκτης. Κλείνει προς το κέντρο και θα μας βοηθούσε περισσότερο".
Για τις υποχρεώσεις των διεθνών; "Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Πρέπει να παίξουν δύο παιχνίδια με την Εθνική ομάδα, αλλά και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Θα καταναλώσουν πολύ ενέργεια. Ας ελπίσουμε ότι το ρόστερ μας είναι αρκετά βαθύ, για να αλλάξουμε πράγματα και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Βοηθάει το γεγονός ότι το επόμενο ματς είναι εντός έδρας. Φροντίζω όμως να κοιτάζω το ποτήρι μισογεμάτο και να αντιμετωπίζω θετικά το επόμενο ματς".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


(novasports.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: