Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

a1_08-11
Κάτω από το κιόσκι, διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν ξεκινήσει η πορεία προς τα διόδια. Μπορεί να έχουμε ένα προβληματάκι στο κομμάτι των «στρατιωτών», αλλά από «στρατηγούς» είμαστε πλήρεις!
Πάντως στην προκειμένη περίπτωση, δεν επαληθεύτηκε το ρητό: «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει», αφού η πορεία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα και παρά την προσωρινή ταλαιπωρία που υπέστησαν οι διερχόμενοι οδηγοί, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν αλλά .....δήλωναν «μαζί» στον αγώνα των Πιεριέων.
Εξάλλου η προσωρινή ταλαιπωρία, είναι ασυγκρίτως μικρότερη μπρος στο μόνιμο χαράτσι.

a2_08-11
Παρότι η εταιρία απασχολούσε εργάτες ημέρα Κυριακή για την κατασκευή των διοδίων, ουδείς εκ των υπευθύνων δεν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αν και ζητήθηκε επιμόνως από την Αστυνομική δύναμη η οποία ήταν στην περιοχή.
Οι εργάτες αποχώρησαν, ο υπεύθυνος έφυγε σαν κύριος και όλα έληξαν εκεί… με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να διαμαρτύρεται.
Σε άλλες περιπτώσεις, αν εντοπιστεί κανείς φουκαράς να εργάζεται Κυριακή, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, θα είχε πάει στο αυτόφωρο και θα τραβιόταν για κανά δυο μέρες…
Αλλά ξέχασα το συγκεκριμένο έργο είναι «εθνικής σημασίας»

a3_08-11
Και κομμένα δέντρα για να κατασκευαστούν τα διόδια στο Αιγίνιο…
Τίποτα, τίποτα δεν τους σταματά, διόδια «φυτεύουνε» με τον τσαμπουκά!

a4_08-11
Δεν μπορεί για «χαχόλους» μας περνάνε… δεν εξηγείται αλλιώς να μας ζητούν σώνει και καλά «χαράτσι» για τέτοιου είδους δρόμους και να μην τους έχουμε πάρει με άπαχα…

a5_08-11
Ως βουλευτή του Συνασπισμού προανήγγειλε τον Τάσο Κουράκη, ο Αντώνης Νταγλιούδης.
«Του ΣΥΡΙΖΑ», διόρθωσε ο βουλευτής, πριν παρεξηγηθούν οι… συνιστώσες!

«Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση και μετεκλογικά τηρεί τις δεσμεύσεις», είπε χθες, στην κινητοποίηση για το σταθμό διοδίων Αιγινίου, η νέα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαρία Μίχου.
Τι ακριβώς έκανε δηλαδή, και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Η επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνει η κυβέρνηση με τους παραχωρησιούχους των εθνικών οδών, μήπως είναι σαν αυτές που ΘΑ έκανε, αλλά ΔΕΝ ΘΑ κάνει (όπως είπε ο υφυπ Υποδομών Ν. Σηφουνάκης) για τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, ή το λιμάνι του Πειραιά που πήρε η Cosco;

Πέρασαν κιόλας 30 μέρες από τις πρώτες 100 κι ακόμα δεν βρήκε το ΠΑΣΟΚ τα λεφτά που υπήρχαν (έτσι δεν έλεγε προεκλογικά;) για να δούμε κι εμείς καμιάν άσπρη μέρα.
Ρε, μπας κι ήταν οφθαλμαπάτη;

Πλαστογράφοι (λέει) δίναν ρεύμα (και νερό υποθέτουμε) στα δεκάδες αυθαίρετα που …φύονται στο Λιτόχωρο και τη Λεπτοκαρυά.
Και ρωτάμε: Άντε τους πλαστογράφους δεν τους είχαν πάρει χαμπάρι οι αρχές του τόπου, τα αυθαίρετα δεν τα έβλεπαν;

Ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα στο νομό.
Δεν πιστεύω να περιμένει κανείς ότι θα πληρώσει κάποιος. Εδώ δεν πλήρωσαν για τους υπαλλήλους του δήμου, θα πληρώσουν για αλβανούς, που τους έχουμε, έτσι κι αλλιώς, για αναλώσιμους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: