Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αρχίζει η "Ωρα του Πρωθυπουργού"

11.11.2009 | www.newsit.gr
Την ερχόμενη Παρασκευή η "Ωρα του Πρωθυπουργού".ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Την «παρθενική» του εμφάνιση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» αναμένεται να κάνει την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Πρωθυπουργός λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα την περασμένη Παρασκευή κι έστειλε μήνυμα στους… ενδιαφερόμενους ότι απ’ αυτή την .....εβδομάδα θα είναι σε θέση να… «υποστεί» τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Ο κ. Παπανδρέου, μέχρι στιγμής, έχει κληθεί από δύο πολιτικούς αρχηγούς, την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις για εργασιακά θέματα.  Το ΚΚΕ θέτει επί τάπητος το θέμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας.  Ζητά την κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα τη μονιμοποίηση των χιλιάδων εργαζόμενων που δουλεύουν με καθεστώς Stage. 
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση με θέμα τη μεταρρύθμιση και χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Ρωτά τον Πρωθυπουργό πώς προτίθεται να στηρίξει τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, δεδομένου του μεγέθους της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας και των χρεών τόσο των επιχειρήσεων όσο και του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: