Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Νέα Δημοκρατία Επίθεση Ντόρας κατά Σαμαρά-Αβραμόπουλου


 Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009
Με αιχμές κατά των αντιπάλων της, Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Περιστέρι
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Νέα Δημοκρατία, καθώς, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της «συμμαχίας» Σαμαρά-Αβραμόπουλου, η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε στην αντεπίθεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του αντιπάλου της.
Μιλώντας στο Περιστέρι, η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για πολιτικό δίλημμα, στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας όμως παράλληλα τον πολιτικό βίο των δύο αντιπάλων της στη διεκδίκηση της προεδρίας.
«Το δίλημμα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από την .....μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Βεβαίως όμως πρέπει να ακούσετε τι προτείνουν. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία».
Στο ίδιο μοτίβο, χαρακτήρισε αυτή και τους υποστηρικτές της «σταθερούς αγωνιστές της παράταξης», ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τις θέσεις του κ. Σαμαρά στα εθνικά θέματα «Από την ίδρυση κιόλας της Νέας Δημοκρατίας είχαμε δηλώσει όλοι πίστη στην πατρίδα. Αλλά ονεοδημοκράτης πιστεύει στον πατριωτισμό, όχι στην πατριδοκαπηλία.Έχει μεγάλη σημασία το πώς υπηρετείς την πατρίδα. Με δήθεν πατριωτικά συνθήματα, κενά περιεχομένου, γνώρισε πολλές καταστροφές η Ελλάδα. Έχασε μάχες. Διαιωνίστηκαν προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο κείμενο της ομιλίας της έκανε λόγο για συμφέροντα, τα οποία βρήκε μπροστά της, τόσο σε επίπεδο παράταξης, όσο και προσωπικά «Κακά τα ψέματα, για να κάνουμε μια πολιτική που θα αλλάξει ριζικά την Ελλάδα, πρέπει να συγκρουστούμε και με συμφέροντα. Συμφέροντα πανίσχυρα, αδίστακτα. Συμφέροντα που τα έχουμε βρει πολλές φορές μπροστά μας. Και ως παράταξη αλλά και ως πρόσωπα, πολλοί από μας», ανέφερε.
Τέλος, επανέλαβε το σχέδιό της για διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, τονίζοντας ότι «αυτό σημαίνει άνοιγμα στην κοινωνία» (ΝΕΑ)