Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Ναι και οι …εκπλήξεις…. Και όσοι έβαζαν χέρια-πόδια στην πυρά ότι ο Αβραμό θα πάει με την Ντόρα, μάλλον ήπιαν το πικρό ποτήρι χθες το μεσημέρι.
Τους έκοψε και την όρεξη τους ανθρώπους μεσημεριάτικα. Βγήκαν together χαμογελαστοί και κουστουμαρισμένοι…και ανάκατα πάλι η τράπουλα.
Τρέχουν και δεν φτάνουν στα επιτελεία των υποψηφίων αυτές τις μέρες. Πλησιάζοντας η ώρα της κάλπης, ακόμη και τα εύκολα φαντάζουν πολύ-πολύ δύσκολα.
Η μεγάλη ανατροπή στις δημοσκοπήσεις φάνηκε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, άσχετο αν επιχειρήθηκε και ολίγον να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις.
Πάμε όμως στα δικά μας και ας περιμένουμε να ...δούμε τι θα δούμε στα κομματικά, γιατί οι γαλάζιοι είναι και πολύ στρεσαρισμένοι αυτό το διάστημα και θυμώνουν και με το παραμικρό.
Στην προηγούμενη διαδικασία εκλογής προέδρου της Ν.Δ. η υπογράφουσα είχε «φάει» και την πρώτη μήνυση και αγωγή από τον υποψήφιο της Ν.Δ. παρακαλώ κ. Κώστα Δημόπουλο.
Έχει πλάκα να φάω και σ’αυτήν την εκλογή προέδρου καμία μήνυση. Ηρεμιστικά να πάρετε όσοι είστε εκνευρισμένοι παρακαλώ. Αρκετά δώσαμε. Δεν έχουμε άλλα.
Αυτό για όσους είχαν ξεχάσει ή προσπαθούν να ξεχάσουν. Εγώ δεν ξεχνάω. Ούτε τα γεγονότα ούτε τα πρόσωπα ούτε τις πρακτικές ούτε τις διαδικασίες. Δεν ξεχνώ και τελεία και παύλα.
Πάμε τώρα στα τοπικά. Έρχεται σήμερα και ο Ψωμιάδης στην Κατερίνη. Επίσκεψη εξπρές μου φαίνεται και χωρίς κινητοποίηση μάλιστα.
Βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης έμαθα ότι έχει το πρόγραμμα.
Προσοχή στις λακκούβες και στα μηχανάκια νομάρχη.
Οι περισσότερες φθινοπωρινές καταιγίδες και οι μεγαλύτερης έντασης σημειώθηκαν λέει φέτος στην Ελλάδα.
Λες να μην το καταλάβαμε; Απλώς κάθε φορά λέμε ότι δεν έχουμε ξαναδεί τόσο νερό. Ξεχνάμε την προηγούμενη και φοβόμαστε την επόμενη μου φαίνεται.
Ο Αμοιρίδης χθες στο νέο νοσοκομείο της Κατερίνης. Άντε παιδιά. Δεν έχουμε ενημέρωση. Τι γίνεται;
Θα την κόψουμε ποτέ την κορδέλα ή θα μείνουμε με την αμίμητη κορδέλα.
Και προσοχή στο νέο νοσοκομείο. Δεν φέρνει πάντα γούρι.
Δύσκολοι καιροί για τη βουλή. Χωρίς αντιπολίτευση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.
Χάθηκαν οι υπουργοί από τα κανάλια. Τώρα κάνουν παρέλαση τα γαλάζια στελέχη. Άντε και μετράμε τις 100 πρώτες ημέρες του ΠΑΣΟΚ. Να κάνουμε ταμείο.
Δεν είχε την αναμενόμενη προσέλευση η ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντάρα στη Σχολή Γονέων Κατερίνης την περασμένη Δευτέρα.
Μάλλον ο Δημήτρης έχασε πολλούς φανατικούς τους φίλους, μετά την …μεταπήδησή του στο ΛΑΟΣ στις πρόσφατες εκλογές.
Του κρατάνε ακόμη μούτρα.
Καθημερινοί οι διαπληκτισμοί για μια θέση πάρκιγκ στην Κατερίνη. Έλεος λένε οι οδηγοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με πάσης φύσεως …εμπόδια για τη στάθμευση τους σε πολυσύχναστους δρόμους.
Μέχρι ψησταριές επιστρατεύονται, καλάθια, γλάστρες, ποδήλατα, καρέκλες και ο,τι βάζει ο νους σας.
Απίστευτοι είμαστε, ομολογουμένως.
Όλο και περισσότεροι οι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα. Ακόμη περισσότεροι οι χρήστες του Facebook που πλέον έχει καταστεί χώρος ανταλλαγής απόψεων, μηνυμάτων, προβληματισμών…ακόμη και φλερτ.
Απίστευτη η ανάγκη για επικοινωνία τελικά.
Ακόμη και αυτής της μορφής, που κατά την ταπεινή μου άποψη, μπορεί να αποτελεί τόπο διαδικτυακής, επιφανειακής πάντα,  συνάντησης  αλλά διαθέτει ταυτόχρονα όλα τα μειονεκτήματα της υπερ-χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας. Δηλαδή την απομόνωση, την έλλειψη επαφής, την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας.
Φτάσαμε στο σημείο ακόμη και να μαλώνουμε μέσω facebook, να χωρίζουμε μέσω facebook….απίστευτο και όμως αληθινό.
Θα επανέλθω, διότι ως φίλη του Facebook τα συμπεράσματά μου ήδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: