Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
NOSOKOMEIO
Έτσι που το είδα μέσα το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, αν δεν προβλεφθούν προσλήψεις για ειδικό προσωπικό πού να καθοδηγεί τον κόσμο κατά πού να πάει, τις βλέπω τις γιαγιάδες να χάνονται από όροφο σε όροφο από πόρτα σε πόρτα, από αίθουσα αναμονής σε αίθουσα αναμονής.
Με την καλή έννοια το λέμε, γιατί είναι πράγματι τεράστιο και χλιδάτο και με το καλό να αρχίσει να λειτουργεί, να σταματήσει εκείνο το αίσχος του στριμόκωλου και του τριτοκοσμικού που αντιμετωπίζουμε στο ....παλιό νοσοκομείο (ασθενείς και προσωπικό).

52 εκατομμύρια κόστισε το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Σιγά τα λεφτά!
Ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έδωσε (μαθαίνουμε) στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», εν μια νυκτί (παραμονή εκλογών) έξτρα 173 εκ ευρώ (λεφτά του δημοσίου) για να φτιάξει λωρίδα έκτακτης ανάγκης μέσα στις σήραγγες Τεμπών-Πλαταμώνα.
Γιατί (όλως περιέργως και παραλόγως) η σύμβαση δεν προέβλεπε λωρίδα έκτακτης ανάγκης!
Άρα είχαμε όλο το δίκιο του κόσμου, όταν σε χθεσινό μας ρεπορτάζ ζητούσαμε να μας πει επιτέλους κάποιος τι ακριβώς κάνει η ΑΙΓΑΙΟ στο νομό και τι εξτραδάκια (της επέτρεψαν οι πολιτικοί να) μας χρεώνει (τους φορολογούμενους πολίτες), τζάμπα και βερεσέ (γι’ αυτήν).
Στο μεταξύ, την ώρα που τρέχουν (κατά δεκάδες, ου μην και εκατοντάδες όπως αποδεικνύεται) τα εκατομμύρια στους «Δρόμους της Ανάπτυξης» (των παραχωρησιούχων), εμείς κάνουμε «κρα» για τις 500.000 ευρώ του κόμβου του νέου Νοσοκομείου και για το κόστος της πρόσληψης του επιπλέον (απαραίτητου) προσωπικού του.
Τελικά είχε απόλυτο δίκιο ο νυν πρωθυπουργός, όταν έλεγε προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν». Άσχετα αν, τώρα που ανέλαβε τα ηνία, δεν μπορεί (;) να τα βρει.

ABRAMOPOYLOS-SAMARAS
Οι επαναστάτες
«Μαζί με το Δημήτρη κάναμε τη μεγάλη επανάσταση μέσα στο κόμμα, θα προχωρήσουμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία καλύτερη», είπε χθες ο Σαμαράς δείχνοντα τον νέο συναγωνιστή του.
Σκούρα τα πράματα για τη Ντόρα. Άμα ενώνονται οι ..επαναστάτες, η έκβαση της επανάστασης είναι προδιαγραμμένη.


PSOMIADHS
«Δεν θέλω μόνο την αγάπη σας, αλλά και την ψήφο σας», είπε ο επίδοξος πρόεδρος της Ν.Δ Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Και για να τη σιγουρέψει (την ψήφο μας, γιατί την αγάπη μας τη θεωρεί δεδομένη), μας επισκέπτεται σήμερα πουρνό-πουρνό.


Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα
Ποιο είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του κάθε υποψηφίου προέδρου (της Ν.Δ) ρώτησε η GPO (σε δημοσκόπησή της).
Για τη Ντόρα, το 38,8% των ερωτηθέντων απάντησε: το ότι είναι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Δεν ξέρω γιατί τα έχουν βάλει με τα κινέζικα μαγαζιά οι άνθρωποι του Επιμελητήριου Πιερίας.
Έτσι κι αλλιώς όσοι ψωνίζουν από κει, αποκλείεται να είναι πελάτες τους.
Παρεμπιπτόντως, τώρα που ελέγχει τη νομιμότητα των Κινέζων στο νομό, μήπως μπορεί να ελέγξει και τη νομιμότητα (παράδειγμα, λέμε) των Γάλλων;

Περίπου δέκα κρούσματα νέας γρίπης αντιμετώπισε μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο Κατερίνης, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή Δ. Παπαδημόπουλου.
Ο τελευταίος ασθενής ήταν ένα εξάχρονο κοριτσάκι που βρίσκεται ήδη σπίτι του, ενώ έχει ενημερωθεί το σχολείο και η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Το ευτύχημα είναι ότι κανένα περιστατικό δε χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ως γνωστό, τέτοια μονάδα δε διαθέτει το Νοσοκομείο.

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ακόμη περισσότεροι, όπως φαίνεται...
Βρε καλά το είχε πει ο επίτιμος, «ποιος Έλληνας θυμάται μια υπόθεση μετά από 10 χρόνια;»

Περισσότεροι από τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την τελευταία συνέντευξη του δημάρχου Κατερίνης και όχι τίποτα άλλο αλλά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου συζητούνται σοβαρά θέματα, τα οποία ελλείψει ουσιαστικής αντιπολίτευσης δημιουργούν σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων.

Είπαμε ρε παιδιά να δώσουμε στον Άσωτο Υιό το Μόσχο τον σιτευτό, όχι όμως και όλο το κοπάδι!

Π.Α.Κ.Ε.Π. (Πολιτική Άνοιξη Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: