Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ο Δ. Ζακαλκάς νέος πρόεδρος στο προσωρινό δ.σ της ΕΥΑΘ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2009 


 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ και καθορίστηκαν οι ιδιότητες των μελών του, στο πλαίσιο της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 6.11.09, στην οποία ορίστηκαν 9 μέλη.
Η σύνθεση του Δ.Σ.:
1.Δημήτριος Ζακαλκάς του Μιχαήλ, Κύμινα Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος.
2.Χρήστος Κουτράκης του Νικολάου, Δ/νων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
3.Απόστολος Τσολάκης του Γρηγορίου, Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό..... μέλος.
4.Κωνσταντίνος Καμάκας του Μιχαήλ,, Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος.
5.Σάββας Λαδόπουλος του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
6.Θωμάς Αλγιανάκογλου του Αντωνίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
7.Εμμανουήλ Σουάνης του Δημητρίου,ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
8.Γεώργιος Αρχοντόπουλος του Σάββα, μη εκτελεστικό μέλος
9.Δημήτριος Βασιλειάδης του Ευαγγέλου , μη εκτελεστικό μέλος
Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη Λαδόπουλος Σάββας του Νικολάου και Θωμάς Αλγιανάκογλου του Αντωνίου ορίσθηκαν ως εποπτεύοντες της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω διοίκηση είναι προσωρινή και ορίζεται μέχρι την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκλογή μελών Δ.Σ. και την μέχρι τότε άσκηση διοίκησης για τα τρέχοντα θέματα της εταιρίας καθώς και όλες τις αρμοδιότητες του ΔΣ σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό .

Βιογραφικά
Δημήτρης Μ. Ζακαλκάς - Πρόεδρος Δ.Σ
Γεννήθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης.Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης (Γερμανία), ενώ η διδακτορική διατριβή του είναι πάνω στο Συνταγματικό Δίκαιο.
Διετέλεσε δήμαρχος Δήμου Αξιού (2002-2006) και δικηγορεί στη Θεσσαλονίκη από το 1992.
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, μιλάει γερμανικά και αγγλικά, ενώ επιστημονικές μελέτες του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε έγκριτα νομικά περιοδικά.
Χρήστος Ν. Κουτράκης - Δ/νων Σύμβουλος δ.σ
Γεννήθηκε το 1954 στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης.Είναι χημικός, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανική Χημική Τεχνολογία (Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου) και εξειδίκευση στη διοίκηση και τον έλεγχο της παραγωγής.
Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων (Vivartia, Henninger Hellas A.E. κ.α.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (1981-2006) και επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (2007-2009).
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από το 1978 και του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας από το 1980.
Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Μιλάει αγγλικά και ρουμανικά, είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. (ΠΗΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: