Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Συναντήσεις Καραμανλή με Σαμαρά, Μπακογιάννη Στον Κώστα Καραμανλή παρουσίασαν τις θέσεις τους για την εκλογική νέου αρχηγού.


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Τις προτάσεις του για την διεξαγωγή του συνεδρίου και την ανάδειξη του νέου αρχηγού, εξέφρασε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε μαζί του στη Ρηγίλλης, το Σάββατο το πρωί.

Βγαίνοντας, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι πανίσχυρο, μεταξύ των μελών του κόμματος, το ρεύμα για ενότητα-ιδεολογική θωράκιση-οργανωτική επανίδρυση. Πρόσθεσε ότι είναι καθολική απαίτηση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στα μέλη του κόμματος, στην κορυφαία διαδικασία της εκλογής αρχηγού.

Ανέφερε ακόμη ότι εξέφρασε τις προτάσεις του στον κ. Καραμανλή και θα τις καταθέσει και το απόγευμα στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ενδιαφερθέντες για την διαδοχή.

Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς, ότι το έκτακτο συνέδριο θα πρέπει να διαρκέσει πάνω απο μία ημέρα και να αποφασίσει τροποποίηση του καταστατικού, έτσι ώστε να δοθεί το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου στα μέλη του κόμματος. Σημείωσε ότι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και εκείνοι οι οποίοι θα εγγραφούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μετά τη λήξη του συνεδρίου.

Τέλος, ανέφερε ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να συγκαλέσει τακτικό συνέδριο θέσεων και ιδεολογίας το δυνατόν συντομότερο, μέχρι την άνοιξη του 2010.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η κ. Μπακογιάννη προτείνει δύο λύσεις: πρώτον, το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και να εκλέξει πρόεδρο, ο οποίος θα δεσμευτεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές από τη βάση του κόμματος σε διάστημα τριών μηνών. Ως δεύτερη λύση, η κ. Μπακογιάννη προτείνει την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την εκλογή προέδρου και γραμματέα, οι οποίοι θα «τρέξουν» τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου σε τρεις μήνες και πάλι από τη βάση.

Αυτές τις προτάσεις, η κ. Μπακογιάννη θα τις παρουσιάσει και κατά τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα σήμερα στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του κ. Σιούφα.

«Συνάντησα τον πρόεδρο, τον Κώστα Καραμανλή για να του κάνω δύο προτάσεις. Είναι βέβαιο ότι η βάση της ΝΔ πρέπει να μιλήσει, να έχει λόγο για τον επόμενο αρχηγό. Είναι επίσης βέβαιο ότι ο επόμενος αρχηγός χρειάζεται την μεγαλύτερη, την ισχυρότερη νομιμοποίηση η οποία προέρχεται από τη βάση. Δύο λύσεις υπάρχουν, η πρώτη ο νέος αρχηγός να εκλεγεί με βάση το καταστατικό από το Συνέδριο και ταυτόχρονα να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε εκείνη την διαδικασία νέας εγγραφής μελών της ΝΔ, τακτικό καταστατικό Συνέδριο και ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος. Η δεύτερη λύση είναι να αναλάβει την διαδικαστική ευθύνη η Οργανωτική Επιτροπή, να προχωρήσει στην εκλογή από τη βάση και στο μεταξύ να συγκληθεί η Κ.Ο έτσι ώστε η ΝΔ να μπορεί να δράσει αντιπολιτευτικά όπως έχουμε εντολή από τον Ελληνικό λαό» είπε σχετικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: