Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Τι καταδεικνύουν οι πρώτες κινήσεις Παπανδρέου Εδωσε στίγμα των προτεραιοτήτων

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009 - naftemporikι.gr

Τέσσερις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τρεις από την ορκωμοσία της κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έδωσε σαφές στίγμα των προτεραιοτήτων του, τονίζουν αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

Απαριθμώντας τις κινήσεις Παπανδρέου, επισημαίνουν:

- Η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι διαρκώς παρούσα στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα μετά την πεντάχρονη απουσία της χώρας από το διπλωματικό προσκήνιο.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρώτη επίσημη επίσκεψή του, ως πρωθυπουργού, στην Κύπρο, την ερχόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Ο κ. Παπανδρέου έχει τονίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στην πολιτική της ενεργής στήριξης της Κύπρου και του λαού της. Με έργα κι όχι λόγια να είναι παρούσα στις εξελίξεις στο νησί.

Χθες, από την Κωνσταντινούπολη, ο κ. Παπανδρέου έσπευσε να τονίσει στα τουρκικά ΜΜΕ: «Θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση για μια ενιαία, επανενωμένη Κύπρο. Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη».

- Με την ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έστειλε σαφές μήνυμα ανατροπών στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, παράλληλα με την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα αναβαθμίζει τις σχέσεις κράτους - πολίτη, όπως και τα δικαιώματά του.

- Με την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σηματοδότησε ότι αναμένει πλήρη συμμόρφωση με την οδηγία του προς τους υπουργούς, για «σκληρή δουλειά».

- Με την επίσκεψή του, αύριο, στο Νομό Ηλείας, και την περιοδεία του στις περιοχές που κάηκαν το 2007, αποδεικνύει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του έναντι των πολιτών.

Τον κ. Παπανδρέου θα συνοδεύει κλιμάκιο υπουργών, στο οποίο θα μετέχουν οι υπουργοί, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ο πρωθυπουργός, θα προεδρεύσει σύσκεψης τοπικών φορέων στην Αρχαία Ολυμπία και θα ανακοινώσει μέτρα για την περιοχή.

- Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, κάλεσε το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, να επισκεφθεί την Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλιανού πρακτορείου AAP.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «οι κ. Ραντ και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική συνομιλία, το βράδυ της Τετάρτης. Ο κ. Ραντ συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για τη νίκη του στις εκλογές στην Ελλάδα».

Εκπρόσωπος του κ. Ραντ είπε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τη σημασία της μεγάλης ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: