Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Σύσκεψη για το έλλειμμα στο υπουργείο Οικονομικών

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=91022

Σαββατιάτικη εργασία για το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου πραγματοποιεί σήμερα σύσκεψη με τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη και αρμόδια στελέχη, με σκοπό να βρει άκρη στο «κουβάρι» της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού .

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχώς νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από την «καταγραφή» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τα οποία ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη του ελλείμματος, το οποίο σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ υπολογίζεται ήδη στο δυσθεώρητο 11%- 12% του ΑΕΠ.

Το νέο οικονομικό επιτελείο θα συζητήσει πως θα έχει άμεσα, το πολύ έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, πλήρη εικόνα για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, με βασικό στόχο τις διεθνείς αγορές. Το ζήτημα είναι να πεισθούν για την αλλαγή πολιτικής και για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να επαναφέρει την οικονομία σε ισορροπία, ώστε να μην επιβαρυνθεί και άλλο το κόστος δανεισμού του δημοσίου..

Παράλληλα θα πρέπει να τροφοδοτήσει τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τις αναγκαίες πληροφορίες για να συνταχθούν οι προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και να είναι σε θέση να ενημερώσει πλήρως και να πείσει τους ομολόγους υπουργούς Οικονομίας στο προσεχές συμβούλιο στις 19 Οκτωβρίου

Δήμητρα Καδδά

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: