Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Φωτιά κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Κατερίνης - ΒΙΝΤΕΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)
Την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε παρακείμενο χώρο του δημοτικού αμαξοστασίου της Κατερίνης.
Από την Πέμπτη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Ίτσιος, έλαβε προφορική άδεια από την Πυροσβεστική για να προχωρήσουν υπάλληλοι της υπηρεσίας στην καύση χόρτων και κλαδιών.
Λόγω κακής εκτίμησης όμως η φωτιά επεκτάθηκε στην παρακείμενη έκταση.
Με βάση την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης:
"Μετά το ατυχές περιστατικό της μικρής έκτασης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το πρωί σε παρακείμενο χώρο του Δημοτικού Αμαξοστασίου της Κατερίνης, προς ενημέρωση των δημοτών, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
H Υπηρεσία Καθαριότητας, διά του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Ίτσιου, ζήτησε και έλαβε στις 8-10-2009, προφορική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, προκειμένου να προχωρήσει στην καύση χόρτων και κλαδιών, που πρέπει να τονιστεί ότι είχαν συγκεντρωθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο(τάφρο) , όπου συγκεντρώνονται τα χόρτα και τα κλαδιά από τους δημότες του Δήμου μας.
Σήμερα (σ.σ.: χθες) το πρωί και αφού προηγουμένως είχαν χωριστεί σε ζώνες τα προς καύση υλικά και είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε η διαδικασία της καύσης.
Δυστυχώς όμως, λόγω κακής εκτίμησης, η φωτιά επεκτάθηκε στην παρακείμενη έκταση, καίγοντας χόρτα, κλαδιά, καθώς και κάποια, λίγα, υλικά που ήταν σκεπασμένα.
Άστραπιαία ήταν η επέμβαση των υπαλλήλων που βρισκόταν σε επιφυλακή, έχοντας στη διάθεσή τους μια υδροφόρα του Δήμου. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Π.Υ. με δύο οχήματα, όπως επίσης δύο ακόμη υδροφόρα οχήματα του Δήμου, μία μπουλντόζα και δύο φορτωτές, που έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο και στη συνέχεια την κατέσβησαν πλήρως.
Η ύπαρξη καπνού στην περιοχή, που προκάλεσε δικαιολογημένα την ανησυχία των δημοτών, οφείλεται στο είδος των υλικών που υπήρχαν στην περιοχή, τα οποία συνέχισαν να βγάζουν καπνό για λίγη ώρα ακόμη και μετά την κατάσβεση της φωτιάς, χωρίς όμως να υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας, ότι ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει μια νέα πολιτική, με δύο δράσεις: η μία αφορά τον θρυμματισμό των κομμένων κλαδιών, με ειδικό μηχάνημα που έχει αγοράσει πρόσφατα, ενώ η δεύτερη αφορά την αποσυναρμολόγηση και επεξεργασία των υλικών που προκύπτουν από έπιπλα τα οποία παραλαμβάνουμε από τις οικίες των δημοτών του Δήμου Κατερίνης. Οι ανωτέρω δράσεις συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: