Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Στην Κίνα σήμερα Τετάρτη ο Παπανδρέου


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2009 -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί σήμερα Τετάρτη για το Πεκίνο, για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ της ηγεσίας της Διεθνούς και της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της ΛΔ της Κίνας, ο κ. Παπανδρέου περισσότερες πληροφορίες θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο. Ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει επίσης σε συνάντηση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία, παρουσία των συντονιστών της Επιτροπής, Γιόραν Πέρσον , τέως πρωθυπουργού της Σουηδίας, και Ρικάρντο Λάγκος , τέως Προέδρου της Χιλής.

Στις συναντήσεις του με τα ηγετικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συζητήσει θέματα που αφορούν την σχέση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, τις διμερείς σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά έχει μία στενή σχέση συνεργασίας και δραστηριοποιείται στις Επιτροπές που αφορούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και τα θέματα Διεθνούς Αφοπλισμού.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες έναν εποικοδομητικό διάλογο με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, για την συμμετοχή της Κίνας στην διαμόρφωση των προτάσεων που προωθούν οι σοσιαλιστές σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις με οικολογικό ενδιαφέρον όπως, το Πράσινο Κτίριο Tsing Hua και το εργοστάσιο σκυροδέματος Jinyu, που λειτουργεί με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. Το Πράσινο Κτίριο Τsing Hua, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι ένα πρότυπο κτίριο σε διεθνές επίπεδο για την έξυπνη χρήση κατασκευαστικών τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομο.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: