Στόχος ο εγχώριος τουρισμός
TETARTH 13 MAIOY 2009
Article Author: Πολιτεία
Με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία και με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, εμβαδού 90 τ.μ., μεγαλύτερο από κάθε άλλη διοργάνωση, η Πιερία κέρδισε και φέτος τις εντυπώσεις στη 14η Έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα», που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2009 στο Εκθεσιακό Κέντρο EXPOATHENS στην Ανθούσα.
Με στόχο την ενίσχυση του ρεύματος των Ελλήνων τουριστών που επιλέγουν την Πιερία ως τουριστικό προορισμό, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας κατάφερε να προσελκύσει στο περίπτερό της το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, παρουσιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα του Νομού.
Το περίπτερο της ΝΕΤΠ Πιερίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΟΤ. Ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου ξεχώρισαν και γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο συνθέτης Σπύρος Πολυκανδριώτης και ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης.
Στην έκθεση τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησαν η πρώην Αντινομάρχης Πιερίας Αλέκα Καραφυλλίδου και ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού της Ν.Α. Αλέξης Πουλικίδης.
Στην αποστολή της Πιερίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηλίας Ηλιάδης, ο γραμματέας της ΤΕΔΚ Πιερίας Κώστας Ορφανίδης, τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι, επαγγελματίες του Ελατοχωρίου και οι επιχειρηματίες Γιάννης Πεϊδης και Στράτος Βουτσάς.
Επόμενος σταθμός της εκθεσιακής παρουσίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής προσέλκυσης του εγχώριου τουρισμού, είναι η 3η τουριστική έκθεση Summer Holidays Expo 2009 της Helexpo, που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 28-31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
kraxtis-gr.blogspot.com