Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 22 Μαΐου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Τι δίλλημα έθεσε ο Γιώργος; Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;;; Και άντε καλά την βαρβαρότητα την είδαμε και την καταλάβαμε… Αλλά όταν λέει σοσιαλισμό, ποιας περιόδου ακριβώς το σοσιαλισμό προτείνει;

Μπορεί η ΝΟΔΕ Πιερίας, να μην κάνει και πολλά πράγματα (δηλαδή τι μπορεί, σίγουρο είναι), αλλά αυτήν την περίοδο, δείχνει αν μη τι άλλο ετοιμοπόλεμη… Σε όλα εκείνα τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που σας γράψαμε χθες ότι θα έρθουν μέσα στις επόμενες μέρες στο νομό μας (Ιωαννίδης, Γκιουλέκας, Παπαστάμκος, Παπανικολάου, Μαρκόπουλος, Μητσοτάκης), προσθέστε και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος θα βρεθεί στην Πιερία 31 Μαϊου. Ο προεκλογικός αγώνας για τη ΝΟΔΕ Πιερίας, θα κορυφωθεί στις 5 Ιουνίου, με κατά πάσα πιθανότα ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας. Εάν δούλευε έτσι και η Κυβέρνηση…


Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ως απάντηση του άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας σχετικά με την εκδήλωσή μας.
Αρχικά θα θέλαμε να τονίσουμε πως η ΝΟΔΕ Πιερίας ενημερώθηκε από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κ. Κατερίνης πρώτη απ όλους, ως όφειλε, με επίσημες προσκλήσεις που στάλθηκαν στον πρόεδρο κ σε όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ, καθώς και τηλεφωνικώς. Επιπλέον, η ΝΟΔΕ ενημερώθηκε και από την κοινοβουλευτική ομάδα κ συγκεκριμένα από τον κύριο Τραγάκη με αποστολή fax όπως και από το γραφείο της κ. Κατερίνας Παπακώστα.
Ακόμη και αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν όφειλε να παραστεί και να τιμήσει τα ίδια τα παιδιά της, πρώτη σε μια τέτοια κομματική εκδήλωση.
Τέλος, όσο αφορά τον Νομάρχη Θες/νίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγο πένθους.
Θα παρακαλούσαμε θερμά την επόμενη φορά να είστε πλήρως ενημερωμένοι κ να μην ακολουθείτε κακόβουλα σχόλια.
Ευχαριστούμε
Με τιμή,
Το Δ.Σ.


Η απάντηση της Εφημερίδας:
Η στήλη οφείλει μια απάντηση, στην ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης, όσο οδυνηρή κι αν είναι αυτή.
Δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε την απάντησή σας, αν δεν περιελάμβανε μια και μόνη φράση: «να είστε πλήρως ενημερωμένοι και να μην ακολουθείτε κακόβουλα σχόλια».
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμαστε πάντα πλήρως ενημερωμένοι, όχι όμως λόγω δικής μας υπαιτιότητας, αλλά μιας γενικότερης νοοτροπίας των αρχών πάσης Ελληνικής φύσεως, να δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο. Θα παραδεχθούμε όμως ότι δεν ήμασταν ενημερωμένοι, τουλάχιστον όσον αφορά την παταγώδη αποτυχία της εκδήλωσής σας, η οποία οφείλεται εν προκειμένω στον τρόπο που χειρίστηκε η Οργάνωσή σας την προετοιμασία της εκδήλωσής.
Δεν θα αναγκαζόμασταν να την χαρακτηρίσουμε πλήρως αποτυχημένη, αν όντως από την αρχή είχατε φροντίσει να μην παρακάμψετε για το σχεδιασμό της, τη ΝΟΔΕ. Προσφάτως μάθαμε ότι με τον ίδιο τρόπο μεταχειριστήκατε και την ΟΝΝΕΔ του Νομού. Την ορθότητα της πληροφορίας μας, την έδειξε το αποτέλεσμα της εκδήλωσής σας.
Από την απάντησή σας, παραδέχεστε (πιθανόν σας ξέφυγε) ότι στάλθηκαν προσκλήσεις στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και στα μέλη της. Το σχόλιο μας δεν υποστήριζε ότι δεν προσκλήθηκαν, αλλά ότι δεν είχαν γνώση για το οτι ετοιμάζετε κομματική συγκέντρωση και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Αυτή και μόνο η φράση σας είναι δημόσια παραδοχή (και αυτό σας τιμά ως νεολαίους), ότι η ΝΟΔΕ έμαθε για την συνεστίασή σας από τις προσκλήσεις (και τα τηλέφωνα) και όχι επειδή θέλατε να συμπορευτείτε μαζί της.
Για το αν όφειλε να παραστεί η ΝΟΔΕ ή όχι, δεν θα σας απαντήσω εγώ, διότι δεν μου πέφτει και λόγος, αλλά και μόνο αυτή η φράση σας, δημοσιογραφικά μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως όσον αφορά την «ενότητα» του κόμματος, πράγμα το οποίο μάλλον δεν το θέλετε.
Όσο για το αν ακολουθούμε κακόβουλα σχόλια, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας πείτε, από ποιους προέρχονται τα κακόβουλα σχόλια και ποιοι επιβουλεύονται την Οργάνωσή σας. Προέρχονται από τον κομματικό σας χώρο ή πάλι φταίει το Πα.Σο.Κ.;

Βαγγέλης Ζαμαντζάς
Διευθυντής Πολιτείας


ΔΑΚΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη… λασπολογία της ΠΑΣΚ
Απαντώντας στην καταγγελία της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π. Ε. Πιερίας, που δημοσιεύτηκε στην 1η σελίδα της εφημερίδας σας «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» της 20-5-09, έχουμε να καταθέσουμε και να επισημάνουμε τα εξής:
Λασπολόγοι είναι εκείνοι που συκοφαντούν, εκείνοι που δεν αντέχουν να βλέπουν τους άλλους να ενεργούν και να παράγουν έργο και γενικά εκείνοι που κάθονται στη γωνία άπραγοι και μοιραίοι.
Η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας, έχοντας την εντολή αλλά και την τιμή να ηγείται του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας, έχει να παρουσιάσει δράσεις και δραστηριότητες τέτοιες που προάγουν θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς καθώς δε και κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα που ενδιαφέρουν την κοινωνία της Πιερίας.
Αν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας, την ευθύνη του οποίου αναθέτουν πάντα οι εκπαιδευτικοί στην παράταξη μας, χαρακτηρίζονταν από απραξία, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΑΣΚ, τότε θα είχαν πολλά να μας κατηγορήσουν και όχι μόνο για δύο περιπτώσεις.
Η αναφορά που κάνουν για το επίδομα των 176 ευρώ θυμίζει την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Διότι εμείς, προκειμένου οι συνάδελφοι μας να μην χάσουν το επίδομα αυτό για το έτος 2007, τους καλέσαμε να υποβάλλουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο του 2008.
Τον Ιανουάριο του 2009 η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) μας κοινοποίησε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της και μας έλεγε ότι δε χρειάζεται οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν αιτήσεις διεκδίκησης των 176 Ευρώ για το 2007.Επισημαίνουμε όταν κάποια Ομοσπονδία στέλνει στα μέλη της γνωμοδότηση του Νομικού της συμβούλου είναι αυτονόητο ότι την ασπάζεται και γι αυτό την κοινοποιεί.
Όταν λοιπόν η ΔΟΕ για δικούς της λόγους (εμείς πιστεύουμε ότι είναι προεκλογικοί) άλλαξε άποψη μας έστειλε απόφαση της, μέσα στο Μάιο του 2009, να καλέσουμε τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τελικά αιτήσεις για τα 176 Ευρώ για το 2007.
Ποιος λοιπόν αποπροσανατολίζει τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Πιερίας;
Η ΔΑΚΕ που ως πλειοψηφούσα στο Δ.Σ. έπραξε το σωστό από τον περασμένο Δεκέμβριο, ή η ηγεσία της τοπικής ΠΑΣΚ που ανέλαβε εργολαβικά να στηρίξει το λάθος της ΔΟΕ;
Κατανοούμε βέβαια το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τα μέλη της ΠΑΣΚ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ όπου αποτελούν την πλειοψηφία αλλά να τοποθετούν τόσο πιο πάνω το παραταξιακό συμφέρον από το συμφέρον των
συναδέλφων μας για σωστή ενημέρωση για την διεκδίκηση των αναδρομικών των 176 Ευρώ αδυνατούμε να το κατανοήσουμε.
Στην καταγγελία τους ότι η μοναδική ευθύνη,της μη χορήγησης των 176 Ευρώ, ανήκει στην σημερινή κυβέρνηση και δεν φταίει η ΠΑΣΚ τους απαντάμε ότι πράγματι φταίει και η ΠΑΣΚ διότι όταν αυτό το επίδομα δίνονταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σε άλλους υπάλληλους, η παράταξη τους αν και πλειοψηφία και τότε στη ΔΟΕ, «σφύριξε αδιάφορα». Εμείς περιμένουμε και σήμερα έστω μία συγγνώμη για την τότε αδιαφορία τους.
Η αναφορά τους σε εκπτώσεις στην συνδρομή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, νομίζουμε δείχνει πέρα από την μιζέρια τους και η διάθεση τους γελοιοποιούνται .
Ενημερώνουμε λοιπόν τους αναπληρωτές που διορίστηκαν κατά τους μήνες Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2008 τους δόθηκε η δυνατότητα να καταβάλλουν την συνδρομή στο σύλλογο μας σε δύο δόσεις και όχι σε μία, προκειμένου από το ελάχιστο δώρο των Χριστουγέννων που δικαιούνταν (τότε γίνεται η κράτηση της συνδρομής)να τους μείνουν κάποια χρήματα.
Τέλος δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας θα στέκεται πάντα υπεύθυνα και αγωνιστικά δίπλα στα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης αδιαφορώντας για τις καταγγελίες των οποίων λασπολόγων .

Τα μέλη της ΔΑΚΕ του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας
Βάσσου Φρειδερίκη
Λιάγκας Στέφανος
Κριθάρα Μαρία
Τάκος Χρήστος
Φωτίου Δημήτριος

kraxtis-gr.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: