Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στην κρεμάλα!



Την εσχάτη των ποινών επέβαλε δικαστήριο της Αιγύπτου στον μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της διάσημης Λιβανέζας τραγουδίστριας Σούζαν Ταμίμ, στο Ντουμπάι.


Ο Μουστάφα, πρώην πρόεδρος της εταιρείας ακινήτων Talaat Moustafa Group, ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της αιγυπτιακής Γερουσίας, κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια στον συνταξιούχο αστυνομικό Μόχσεν αλ Σουκάρι για να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την Ταμίμ στο σπίτι της, λόγω ερωτικής αντιζηλίας. Ο συνταξιούχος αστυνομικός καταδικάστηκε επίσης σε θάνατο, ενώ η δικογραφία και των δύο διαβιβάστηκε στις αιγυπτιακές θρησκευτικές αρχές για έγκριση, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις θανατικής ποινής στην Αίγυπτο. Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σουκάρι σκότωσε την Ταμίμ αφού προηγουμένως την ξεγέλασε, παριστάνοντας έναν εργαζόμενο στην πολυκατοικία, και την έκανε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός της. Στη συνέχεια της επιτέθηκε με μαχαίρι.
Στα πειστήρια του εγκλήματος περιλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον Μουστάφα και τον Σουκάρι, οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας στο διαμέρισμα του θύματος και γενετικό υλικό από τα ματωμένα ρούχα που ο δολοφόνος άφησε κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Μουστάφα, ο οποίος είναι γεννημένος το 1959, παραιτήθηκε από την προεδρία της Talaat Moustafa Group, την οποία παρέδωσε στον αδελφό του Τάρεκ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε χθες τη μετοχή της εταιρείας να κατρακυλήσει, μετά την ανακοίνωση της εξαιρετικά αυστηρής για τον πρώην πρόεδρο, ποινής.

Οσο για το θύμα, η Ταμίμ (που ήταν 30 ετών) έγινε γνωστή αφότου αναδείχτηκε νικήτρια τηλεοπτικού διαγωνισμού νέων ταλέντωων, το 1996.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: