Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Έξι εναντίον... πέντε στο debate της προσεχούς Πέμπτης

Έξι εναντίον... πέντε στο debate της προσεχούς Πέμπτης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Μαΐου 2009, 11:02 -ZOUGLA.GR

Με τη συμμετοχή έξι δημοσιογράφων και ενός συντονιστή, -όπως και στο debate των τελευταίων εθνικών εκλογών- θα διεξαχθεί, στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Κατά πάσα πιθανότητα (με μια ή δύο αλλαγές) τα πρόσωπα των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στην τηλεμαχία θα παραμείνουν τα ίδια με αυτά του debate των εθνικών εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απέρριψε πάντως το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για απευθείας αναμέτρηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επέμεινε στην πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου, όπως επίσης και σε ένα ακόμη debate μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων -κάτι που όμως επίσης απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επέμεινε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να δεχθούν τις ίδιες ερωτήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η συζήτηση πρέπει να αφορά «πραγματικά προβλήματα».

Ο ΛΑΟΣ, διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Κώστα Αϊβαλιώτη, πρότεινε να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής, λέγοντας ότι η 28η Μαΐου είναι ημέρα της Αναλήψεως, «σημαντικής εορτής της Ορθοδοξίας».

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: