Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Παπανδρέου:«Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για Grexit και χρεοκοπία»


..

Παπανδρέου:«Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για Grexit και χρεοκοπία»
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για Grexit και χρεοκοπία» λέει ο Γιώργος Παπανδρέου στο CNBC.
Ο κ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC σημειώνει: «Φαίνεται πως μια ακόμη μια φορά είμαστε κοντά στο χείλος της καταστροφής και θα είναι πραγματικά κρίμα αν οι συζητήσεις αποτύχουν. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν θυσιαστεί. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και όλα αυτά για μείνουμε στο ευρώ, να έχουμε μια κάποια πρόσβαση στις αγορές και να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Επομένως, πιστεύω πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι και οι δύο πλευρές να κατευνάσουν τα πνεύματα και να δουλέψουν για ένα συμβιβασμό, έναν έντιμο συμβιβασμό έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση και να προχωρήσουμε μπροστά σε μια βιώσιμη λύση. Πρέπει και οι δύο πλευρές να δείξουν ευελιξία».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό «Οι δανειστές θα έπρεπε να μας πουν ότι έχουμε κάνει πολλά ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, επομένως δεν θα ζητήσουν άλλες περικοπές. Και η ελληνική κυβέρνηση, από τη μεριά της, να δεσμευτεί πως θα προχωρήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ένα βιώσιμο κράτος».

Όπως σημειώνει ο κ. Παπανδρέου «ένα Grexit θα ήταν μεγάλο λάθος», οι Έλληνες «Δεν έδωσαν εντολή στην παρούσα κυβέρνηση για να αποχωρήσει από το ευρώ ή να κηρύξει χρεοκοπία» και «Είναι προς το συμφέρον της χώρας, αλλά νομίζω ακόμη και του πρωθυπουργού να ξεπεράσει τους στενούς περιορισμούς του κόμματός του και να αναζητήσει έναν έντιμο συμβιβασμό».
http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: