Τροποποιημένη ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους, έφερε η Νάντια Βαλαβάνη στο "μίνι" φορολογικό


..

Σε τροποποίηση της ρύθμισης, του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου, για τους περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους (φοιτητές, ανέργους, νοικοκυρές και συμμετέχοντες σε προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης) προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Σύμφωνα με την νέα τροποποιημένη ρύθμιση -που ισχύει για τις δηλώσεις του 2014- οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 6.000 ευρώ (και τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ) οι οποίοι δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος ή δεν ασκούν αγροτική δραστηριότητα θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών για τα εισοδήματά τους. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται εισοδήματα που προέρχονται από κεφάλαιο ή υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.
Η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παίρνει μέρος σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής , Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015. Συνεδρίασε η διαρκής επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με θέμα : Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας: ΒΑΛΑΒΑΝΗ Ν ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΝΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας ΒΑΛΑΒΑΝΗ Ν ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΝΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Σε περίπτωση που τα εισοδήματα ξεπερνούν το ποσό των 6.000 οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας θα φορολογούνται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου, θα εφαρμόζονται και για τους φορολογούμενους που διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους, εφόσον το εισόδημα τους είναι εντός των συγκεκριμένων ορίων.
Αντ. Π.