Νέο «σενάριο τρόμου»: Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής, νόμος για έλεγχο κεφαλαίων και «απομόνωση» της Ελλάδας..

Στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, ενόψει και του νέου κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης, με τα σενάρια για την «επόμενη ημέρα» να δίνουν και να παίρνουν, επικεντρώνοντας πάντα τις αναλύσεις στο τι θα συμβεί αν υπάρξει και νέο ναυάγιο.
Σύμφωνα με το τελευταίο «σενάριο τρόμου» που μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αν υπάρξει και νέο αδιέξοδο στο Eurogroup, τότε την Παρασκευή οδηγούμαστε σε νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.
Η εφημερίδα προεξοφλεί ότι η συμφωνία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών την Πέμπτη θα είναι σχεδόν αδύνατη και παραθέτει τα τρία επόμενα βήματα που θα «στριμώξουν» ακόμη περισσότερο την Αθήνα έναντι των δανειστών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα και το ρεπορτάζ που αναμετάδωσε το Mega, στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.
Στην περίπτωση που η Αθήνα αρνηθεί και δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταλήγει η εφημερίδα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, όπως υποστηρίζουν γερμανικές πηγές, αν τελικά διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει για άλλη μια φορά πολιτική λύση, επιδιώκοντας παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Νοέμβριο και χρηματοδότηση της τάξεως των 25 - 35 δισ. ευρώ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ