Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβάλι Κολωνίας: H Mέρκελ ώς Πολύφημος, ο Τσίπρας ώς Οδυσσέας

..
Καρναβάλι Κολωνίας: H Mέρκελ ώς Πολύφημος, ο Τσίπρας ώς Οδυσσέας.
Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στην βαθιά κρίση που περνά την τελευταία πενταετία. Τα κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο, φιλοξενούν σχεδόν σε καθημερινή βάση ανταποκρίσεις, αποκαλύψεις και αναλύσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ενώ η νέα κυβέρνηση της χώρας μας και η στάση που κρατά μέχρι τώρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν δηλώσεις, να εξηγήσουν τα δεδομένα και να «προβλέψουν» την επόμενη ημέρα.
Υπό αυτά τα δεδομένα το ελληνικό ζήτημα και σχέσεις του πρωθυπουργού   Αλέξη Τσίπρα κυρίως με την «αυστηρή» Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει «έμπνευση» για τους διοργανωτές των καρναβαλιών ανά την Ευρώπη, μιας και διανύουμε την αποκριάτικη περίοδο.
Χαρακτηριστικό είναι το άρμα που εμφανίστηκε στο καρναβάλι της Κολωνίας, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο, και το οποίο με βάση την ελληνική μυθολογία, παρουσίαζε τη Μέρκελ ως Κύκλωπα Πολύφημο και τον Τσίπρα ως Οδυσσέα. 
Ο γνωστός από την Οδύσσεια Κύκλωπας, ήταν γιος του θεού Ποσειδώνα και της Νύμφης Θοώσης.
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: