Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Ωμό και σκληρό το τελεσίγραφο του Eurogroup


..
«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση των τραπεζών»
Σακελλαρίδης: Ωμό και σκληρό το τελεσίγραφο του Eurogroup.

Δεν θα ζητήσουμε παράταση του Μνημονίου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Δεν μπορούμε να ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που προβλέπει πολιτικές που είναι στον αντίποδα του προεκλογικού μας προγράμματος
«Δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τρόπο ωμό και σκληρό» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega το πρωί της Τρίτης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup.

«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε ένα πράγμα,  σε μια αμοιβαία σταθερή συμφωνία. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει κοινή συνέναιση για να προκύψει μια κοινή λύση.Ειναι εξαιρετικά ανησυχητικό για την δημοκρατία αυτο που συμβαίνει. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Προσερχόμαστε σε ενα διάλογο για να βρούμε κοινούς στόχους» πρόσθεσε.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αυτή η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να λήξει μέσα σε μία εβδομάδα» συνέχισε ο κ. Σακελλαρίδης κάνοντας λόγο για «τζατζαρίσματα» από την πλευρά των Ευρωπαίων.

Δεν θα ζητήσουμε παράταση του Μνημονίου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Δεν μπορούμε να ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που προβλέπει πολιτικές που είναι στον αντίποδα του προεκλογικού μας προγράμματος

«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς» τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επειδή κατηγορηθήκαμε και ως ανεύθυνη κυβέρνηση, δεν θεωρώ ότι είναι υπεύθυνη στάση να γίνονται τέτοιοι αρακτηρισμοί, επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τους Έλληνες υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνη φέρεται με ανεύθυνο τρόπο στις διαπραγματεύσεις.

Δεν είναι ότι έχεις πεισμώσει, μιλάς για μια πολιτική που πατάει σε έναν ορθό λόγο και βάζει τέλος σε έναν παραλογισμό που όλοι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατέβαλε προσπάθεια να πείσει ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους συνεχίζεται. Μάλιστα έκανε λόγο για στήριξη από τον πρωθυπουργό του Βελγίου, τον καγκελάριο της Αυστρίας, από την Ιταλία, την Κύπρο και άλλου είδους στήριξη από τη Γαλλία.

«Οι υπουργοί Οικονομικών είναι πιο τεχνοκράτες, βλέπουν με ένα διαφορετικό τρόπο τα θέματα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν κλήθηκε να σχολιάσει πώς είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να έλαβε την στήριξη που ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι έλαβε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής και στο Eurogroup τα πράγματα να άλλαξαν τόσο πολύ...

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε θα αποβεί συμφέρον για την ελληνική κοινωνία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο που παρουσίασε στο Eurogroup ο Επίτροπος Μοσκοβισί λάμβανε υπόψιν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Τι είπε για τα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης Βαρουφάκη
Τα είδα τα δημοσιεύματα, δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποια πρεσβεία ή κάποια κυβέρνηση έχει βάλει τέτοιο θέμα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι κάποιοι εκ των Ευρωπαίων έχουν ζητήσειτην αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: