Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Γκουρία: Οι φόροι να προορίζονται για την ανάπτυξη

..
Γκουρία: Οι φόροι να προορίζονται για την ανάπτυξη.Τσίπρας: «Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη»
|
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον κ. Τσίπρα ότι θεωρεί ότι οι φόροι πρέπει να προορίζονται για την ανάπτυξη, και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης.

«Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη» είπε, υποδεχόμενος τον γγ. του ΟΟΣΑ ο πρωθυπουργός.

Στη 13:00 μ.μ, ο κ. Γκουρία θα έχει γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace.

«Αν εξαιρέσετε δυο εκλάμψεις της κυβέρνησης όπως ότι το 70% του μνημονίου είναι σωστό, που το πήραν πίσω, και την πρόσκληση στον ΟΟΣΑ για συνεργασία, που με είχαν λιθοβολήσει για το θέμα αυτό και τον καλούν σήμερα ως σωτήρα, δεν βλέπω συμβιβασμό»  δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Πάντως, την Τρίτη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην συζητήσει με τον ΟΟΣΑ την «εργαλειοθήκη».

Ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε τη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για τη διενέργεια μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως «είναι ο ΟΟΣΑ εδώ και θα συζητήσουμε, αλλά δεν θα συζητήσουμε την "εργαλειοθήκη"».

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: