Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο - Δεν εκβιαζόμαστε

..

ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ «ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ»
Τσίπρας: Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο - Δεν εκβιαζόμαστε

Μήνυμα αισιοδοξίας για έναν αμοιβαίο συμβιβασμό με τους ευρωπαίους εταίρους έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για πλήρη εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και για άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα, ενώ τόνισε ότι «όσοι επενδύουν σε σενάρια παρένθεσης, κάνουν μεγάλο λάθος».
Τσίπρας: Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο - Δεν εκβιαζόμαστε

«Οσοι ποντάρουν σε αποτυχία της Ελλάδας, να γνωρίζουν ότι εθελοτυφλούν» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το Μνημόνιο- αυτό ακυρώθηκε απ' την ίδια την αποτυχία του και την ετυμηγορία του λαού μας. Διαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση και όχι το Μνημόνιο, το οποίο είναι η νομική αποτύπωση του προγράμματος νεοφιλελεύθερης λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης- οι πάνω από 450 εφαρμοστικοί νόμοι» ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζητά ένα πρόγραμμα-γέφυρα ανάμεσα στο Μνημόνιο και την μεταμνημονιακή εποχή.

«Η συμφωνία δεν θα μπορεί να συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας, ούτε αφορά νέο δάνειο -όπως διαδίδεται από ξένα ΜΜΕ. Δεν ζητάμε κι άλλα χρήματα. Ζητάμε συγκεκριμένες διευκολύνσεις, όπως π.χ. την επιστροφή των χρημάτων των κερδών των κεντρικών τραπεζών που μας οφείλονται, να αξιοποιήσουμε χρήματα που έχουμε ήδη δανειστεί και βρίσκονται στο ΤΧΣ, ώστε να εξυγιάνουμε το τραπεζικό σύστημα απ' τα κόκκινα δάνεια, την αύξηση του ορίου εντόκων γραμματίων. Ζητάμε τεχνικές διευκολύνσεις, όχι άλλα χρήματα», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχή έκβαση της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ καταφέρθηκε με βαρύτατες αναφορές εναντίον των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, εγκαλώντας τους εκ νέου ότι ζήτησαν μονάχα δίμηνη παράταση του προγράμματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση προβλήματα χρηματοδότησης.

«Ξέρατε πολύ καλά, πως αν υπήρχε δανειακή θωράκιση ως τον Ιούνιο, δεν θα υπήρχε τεχνική δικαιολογία για την στάση της ΕΚΤ, που θέλει να υφίσταται ένα δανειακό πρόγραμμα και όχι μνημονιακό. Εμείς θα εφαρμόζαμε τη λαϊκή εντολή και θα νομοθετούσαμε το πρόγραμμά μας χωρίς να μας εκβιάζει κανείς ότι θα βρεθούμε χωρίς τη στήριξη των τραπεζών. Εσείς σχεδιάσατε ως και την τελευταία λεπτομέρεια τον εκβιασμό της Ελλάδας. Ήταν η τελευταία σας επιλογή, μήπως διασωθείτε εσείς προσωπικά. Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια, μόνο και μόνο για να μην σας καταπιεί η Ιστορία. Αλλά καταλάβετέ το: Η Ιστορία σας έχει ήδη καταπιεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: