Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βαλαβάνη: Ζητά τώρα από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ να μείνουν στις θέσεις τους

Βαλαβάνη: Ζητά τώρα από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ να μείνουν στις θέσεις τους 
........

Βαλαβάνη: Ζητά τώρα από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ να μείνουν στις θέσεις τους.Για τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες.Αφού ανακοίνωσε πως θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε τις παραιτήσεις του προέδρου του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Εμμανουήλ Κονδύλη, καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου, Πασχάλη Μπουχώρη, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, βάζει «φρένο» στις αποφάσεις της.
 
Σε συνάντηση που είχε χθες με τους επικεφαλής του Ταμείου, η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε τη χρονική μετάθεση όλων των κρίσιμων αποφάσεων για τις αποκρατικοποιήσεις, για τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες.

Επίσης, ζήτησε από τους κ.κ. Κονδύλη και Μπουχώρη, να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι νεωτέρας.

Πάντως, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των FinancialTimes, ο κ. Μπουχώρης, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, είναι αποφασισμένος να υποβάλει την παραίτησή του μέχρι αύριο, Παρασκευή. Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Η κυρία Βαλαβάνη μας είπε ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δεν θα συνεχιστεί. Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν εν εξελίξει μεγάλες συμφωνίες που θα έκλειναν τους επόμενους μήνες και άλλες που βρίσκονται στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών».

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις της λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η κυρία Βαλαβάνη είχε πει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νικητής της εκλογικής μάχης, θα καταργούσε το ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θα τερματιστεί και ότι θα ελεγχθούν για τη νομιμότητά τους όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί.

«Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα όπου αυτή έχει παραβιασθεί και θα τερματισθεί η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Άρα το βασικό εργαλείο της, το ΤΑΙΠΕΔ, δε θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: