Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Bild: Τι τρέχει; Το «κακό παιδί» Βαρουφάκης θαυμάζει τον Σόιμπλε!

Bild: Τι τρέχει; Το «κακό παιδί» Βαρουφάκης θαυμάζει τον Σόιμπλε! 
...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.Bild: Τι τρέχει; Το «κακό παιδί» Βαρουφάκης θαυμάζει τον Σόιμπλε!
Για μία ακόμη ημέρα ο γερμανικός Τύπος αφιερώνει δημοσίευμά του στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη πολλώ δε μάλλον και εν όψει του ραντεβού του με τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Η εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά αναφέρεται στον κ.Βαρουφάκη, λέγοντας ότι έχει το παρατσούκλι «κακό παιδί» της ελληνικής αριστερής κυβέρνησης. Είναι λίγες ημέρες που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του και ήδη έχει αντιπαρατεθεί με τους Μεγάλους της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής»

«Συγκρούστηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μπροστά στα μικρόφωνα, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα συνεργαστεί με την τρόικα. Ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει ξεκάθαρα ότι θέλει τέλος στην λιτότητα», σημειώνει το δημοσίευμα, αναφερόμενο στο επεισόδιο των δύο ανδρών που έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αφού υπενθυμίζει τις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρεται στο σημερινό ραντεβού του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Τι περιμένει από τον Άρχοντα των γερμανικών Ταμείων, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Την Πέμπτη ο Βαρουφάκης θα δει τον ομόλογό του στο Βερολίνο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μία αναπάντεχη απάντηση έχει δώσει ο ίδιος από μόνος του στη Βρετανική Telegraph: «Στο Βερολίνο θα είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ». «Θα πω στον κύριο Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε Αριστεροί, αλλά μπορεί να βασιστεί σε μας ότι θα διώξουμε την ολιγαρχία και τα καρτέλ. Η κυβέρνησή μας θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί μας», είπε ο Βαρουφάκης.

«Θαυμάζω τον Σόιμπλε»
Η Bild επεσήμανε τις δηλώσει του Γιάννη Βαρουφάκη στην ιταλική La Repubblica: «Θαυμάζω τον Σόιμπλε και υποστηρίζω την πολιτική του από τότε που ήμουν φοιτητής τη δεκαετία του '80. Ο Σόιμπλε έχει μία πρακτική και ευρωπαϊκή προσέγγιση»

Μετά τη συνάντησή του με τον Σόιμπλε, ο Γ. Βαρουφάκης θα έχει συνομιλίες με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς και τον υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Άσμουσεν.

Και οι τρεις τους αναμένεται να διατηρήσουν την γνωστή σκληρή γραμμή που εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: