Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Spiegel:'Αχτίδα ελπίδας για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη μπορεί να γίνει η εκλογή Τσίπρα'


spiegel tsipras
"Αχτίδα ελπίδας για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη" θα μπορούσε να γίνει η Ελλάδα, αναφέρει σε εκτενές άρθρο το Spiegel, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν..
θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλά να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας.
Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού κάνει μια γενναία "στροφή" στις απόψεις του για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.  Επικρίνει με σφοδρότητα όσους εκφράζουν ανησυχίες για τις εκλογές στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας - "ακόμη κι αν πρόκειται να κερδίσει ένα αριστερό κόμμα που δεν μας αρέσει".
Το άρθρο με τίτλο "Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;" αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι υπογράφεται από τον γνωστό δημοσιογράφος Γιάγκομπ Άουγκσταϊν, γιο του ιδρυτή του Der Spiegel, που έχει παγκόσμια απήχηση.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποία παρουσιάζει μια φιλικότερη εικόνα από ότι συνηθίζουν τα ξένα media. Συγκεκριμένα αναφέρει πως δεν πρόκειται για κάποιον τρελό που θέλει να βγάλει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης αλλά επιθυμεί να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας το οποίο επέβαλαν Ευρώπη και ΔΝΤ στην Ελλάδα
«Θέλει να αυξήσει τους φόρους, να εισαγάγει κατώτατο μισθό, να δώσει κουπόνια φαγητού στους φτωχούς και να παράσχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους ανέργους. Αυτή είναι η Ευρώπη. Από τις απαιτήσεις του ξεχωρίζει απλώς μία: το κούρεμα του χρέους. Είναι όντως επαναστατικό, αλλά αναγκαίο. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τα χρέη της. Η αποπληρωμή τους δεν είναι δυνατή» υπογραμμίζει ο Άουγκσταϊν.
Στο άρθρο του ασκεί σκληρή κριτική επίσης στην Άνγκελα Μέρκελ κατηγορώντας την πως οδηγεί την Ευρώπη στη καταστροφή καθώς δεν έχει όραμα. «Γιατί αφήνουν τους Έλληνες να υποφέρουν; Ως τιμωρία για τις αμαρτίες του παρελθόντος; Για να φοβηθούν άλλες χώρες με μεγάλα χρέη; Για να μπορεί η Άγκελα Μέρκελ να λέει στους ψηφοφόρους της ότι δεν υπάρχουν γερμανικά χρήματα για τεμπέληδες νοτιοευρωπαίους;» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γερμανός αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: