«Ρεντίκολο» με τις λίστες-Στο Μπρίντιζι το «Norman Atlantic»


 
Τραγικές διαστάσεις παίρνει πλέον η σύγχυση που επικρατεί με τις λίστες των νεκρών και των αγνοουμένων του Norman Atlantic. Πέντε ημέρες μετά την ναυτική τραγωδία, το..
απίστευτο και μακάβριο αλαλούμ συνεχίζεται. Μαρτύριο ζουν οι συγγενείς των Ελλήνων, που ακόμη δεν γνωρίζουν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Χθες αργά το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης απέστειλε έγγραφο στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο έκανε γνωστό ότι ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών και συγκαταλέγεται στην λίστα των ανθρώπων για τους οποίους προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση.

Έφτασε στο Μπρίντιζι το «Norman Atlantic»

Το πλοίο «Norman Atlantic» βρίσκεται έξω από το Μπρίντιζι και την ώρα αυτήν πραγματοποιείται σύσκεψη των ιταλικών αρμόδιων Αρχών για να αποφασιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί από τα ρυμουλκά.
Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Θα πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ ταξίδευαν μετανάστες και οδηγοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα, σήμερα, η έρευνα, με αποστολή νέων κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί πώς ακριβώς γέμισε η σωσίβια λέμβος η οποία μετέφερε προς εμπορικά πλοία, περίπου εξήντα επιβάτες.

Στην Ιταλία οι συγγενείς των 10 φερόμενων ως αγνοουμένων επιβατών του «Norman Atlantic

Στην Ιταλία, αεροπορικώς, θα μεταβούν το μεσημέρι οι συγγενείς των δέκα, φερόμενων ως αγνοουμένων, επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία.
Επισήμως από την ιταλική πλευρά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωστοποιηθεί προς τις ελληνικές Αρχές δύο νεκροί Έλληνες επιβάτες του μοιραίου πλοίου, ενώ δέκα άτομα φέρονται ως αγνοούμενα.
Χθες, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου επικοινώνησε χθες με τον γιο του Γ. Δούλη ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση.
Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.
- Φτάνει στο Μπρίντιζι το Norman Atlantic
- "Καπνίζει" ακόμα το Norman Atlantic
Νέες μαρτυρίες : «Μας έσωσε ο Θεός»
Ωστόσο, από τον ιταλικό Τύπο αντιμετωπίζεται ως ήρωας. «Δεν υπάρχουν ήρωες εδώ. Πρέπει να σκεφτούμε αυτούς που δεν υπάρχουν πια. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατό», ανέφερε ο ίδιος.
Κέντρο επιχειρήσεων Ρώμης: Ο Γ. Δούλης δεν είναι θανών
Πλήρωμα Norman Atlantic: Τα λάθη με τις λίστες

http://www.real.gr