Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιώργος αγνοεί τις εκκλήσεις για ενότητα και προχωρά για κόμμα

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιώργος αγνοεί τις εκκλήσεις για ενότητα και προχωρά για κόμμα

Την κάθοδό του στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό με δικό του κόμμα, αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο πατέρας του, κάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας τις εκκλήσεις για ενότητα.

ΠΑΣΟΚ  Εκτός από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ έχει να ανταγωνιστεί το Ποτάμι αλλά και το νέο  κόμμα του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει πίσω το κόμμα που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο πατέρας του και να
ΠΑΣΟΚ

Εκτός από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ έχει να ανταγωνιστεί το Ποτάμι αλλά και το νέο 
κόμμα του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει πίσω το κόμμα που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο πατέρας του και να προχωρήσει στον δικό του δρόμο..
Με μυστικοπάθεια, εναλλακτικά σενάρια και πολλά ερωτηματικά για το πώς, το πότε, το πού και με ποιους, κύλησε η πρώτη μέρα του νέου χρόνου, ενώ σε συνεδρίαση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου οι στενοί συνεργάτες του επιχειρούσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις τελευταίες κρίσιμες λεπτομέρειες.
Το σίγουρο είναι ότι σήμερα ο νομικός σύμβουλος που έχει στα χέρια του τις 200 και πλέον υπογραφές, κυρίως απλών ανθρώπων και όχι «επωνύμων» θα περάσει την πόρτα του Αρείου Πάγου για να καταθέσει τον «Οδικό Χάρτη» για την επόμενη μέρα του νέου κόμματος.
Ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έσπευδαν χθες να δηλώσουν ότι στηρίζουν το νέο κόμμα, αλλά δεν γνωρίζουν το «ακριβές όνομα, το σύμβολο και την ουσία της διακήρυξης»!
Η αλήθεια είναι ότι η οιονεί διάσπαση του ΠΑΣΟΚ (μέχρι χθες) ήταν το «φρένο» για την ειλικρινή έκφραση και περιγραφή της απόφασης, αν και σχεδόν όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στο νέο κόμμα ήταν απολύτως αποφασισμένα να υπογράψουν το οριστικό διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ.
Αύριο η διακήρυξη
Εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα είναι, όπως φαίνεται, ο Γ. Πεταλωτής. Την επανεκλογή του στη Λάρισα θα διεκδικήσει ξανά ο Φ. Σαχινίδης. Στη Β' Αθήνας θα μετακομίσει από την Αιτωλοακαρν
Εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα είναι, όπως φαίνεται, ο Γ. Πεταλωτής. Την επανεκλογή του στη Λάρισα θα διεκδικήσει ξανά ο Φ. Σαχινίδης. Στη Β' Αθήνας θα μετακομίσει από την Αιτωλοακαρνανία ο Θ. Μωραΐτης
Μετά τον Αρειο Πάγο, την κατάθεση του ονόματος για το νέο Κίνημα με σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά και το στίγμα της Αλλαγής, έρχεται η επίσημη παρουσίαση σε εκδήλωση αύριο, όπου εκτός απροόπτου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα διαβάσει τη διακήρυξη της 3ης του Γενάρη και θα «αποκαλύψει» το προφίλ του νέου κόμματος και τα στελέχη που θα πλαισιώσουν τη «νέα αρχή, από το μηδέν».
Εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κοντά στο «καθιερωμένο» ρεβεγιόν, ο κ. Παπανδρέου είχε επαφές με ανθρώπους -όχι μόνο από τον πολιτικό χώρο- που θα ήθελε να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του νέου Κινήματος.
Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παπανδρέου θα είναι όπως φαίνεται ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην υπουργός, ο οποίος θα κατέλθει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Εγινε εκτενής συζήτηση για το πρόσωπο του εκπροσώπου: ο Φίλιππος Σαχινίδης, γνώστης των Οικονομικών, ξεκαθάρισε ότι θα κατέλθει και πάλι στη Λάρισα διεκδικώντας την επανεκλογή του, ενώ ο Θάνος Μωραΐτης θα μετακομίσει από την Αιτωλοκαρνανία στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της Β' Αθήνας, όπως και ο Μιχάλης Καρχιμάκης (αποχωρεί από το Λασίθι).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου δεν θεωρεί απίθανη την κοινή κάθοδο με το ιστορικό στέλεχος και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ αντιθέτως εκτιμά ότι οι φήμες για τη συμμετοχή του Μ. Χρυσοχοΐδη έχουν ήδη ατονίσει.
Εκδήλωση
Αύριο πάντως στη γενέθλια εκδήλωση του νέου κόμματος δεν αποκλείεται να παραβρεθούν στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς που προσανατολίζονται να συμβάλουν είτε ως υποψήφιοι είτε ως υποστηρικτές στην ενίσχυση του νέου κόμματος.

Για παράδειγμα, η πρώην ευρωβουλευτής, Μαριλένα Κοππά που είναι από τους έμπιστους συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου λέγεται ότι στηρίζει το εγχείρημα, όπως οι περιφερειάρχες, Απόστολος Κατσιφάρας και Σταύρος Αρναουτάκης. Στην Α' Αθήνας ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης, στην Αττική ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ γίνονται ευρύτατες συζητήσεις για την κάθοδο πολλών νέων ανθρώπων από τη γενιά των 40ρηδων που αυτοοργανώνονται ανά περιφέρεια.
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: