Μέρκελ στη FAZ: Θα ήθελα να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ


merkel-sti-faz-tha-ithela-na-parameinei-i-ellada-sto-eurw 

Στη συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Καγκελάριος τονίζει ότι «αλληλεγγύη θα υπάρχει όσο γίνονται προσπάθειες».

«Θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δηλώνει η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, τονίζει ωστόσο ότι «βάση όλων των ευρωπαϊκών προσπαθειών είναι η αρχή της αλληλεγγύης έναντι ιδίας προσπάθειας και ευθύνης».
Σε προδημοσιευμένο απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε στην αυριανή έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η Καγκελάριος επαναλαμβάνει την επιθυμία της για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και προσθέτει: «Όλη μου η δουλειά σε σχέση με την ευρωκρίση είχε και έχει ως στόχο την ενίσχυση της Ευρωζώνης ως συνόλου, με όλα τα μέλη της, άρα συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας», για να επισημάνει ότι σε αυτόν τον δρόμο έχει ήδη σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μέρκελ τονίζει την αρχή της αλληλεγγύης έναντι προσπαθειών, επισημαίνοντας ότι «αυτή η αρχή θα συνεχίσει να ισχύει για μας στην συνεργασία μας με κάθε ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ