Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Επιχείρηση «ήρεμη δύναμη» από τον Τσίπρα «Κατευνασμός», ο νέος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός συνόρων τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές

epixeirisi-iremi-dunami-apo-ton-tsipra 
Στρατηγική κατευνασμού θα ακολουθήσει όλες τις επόμενες ημέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο προς το εσωτερικό μέτωπο όσο ..
και στο εξωτερικό.

Τη στρατηγική αυτή ανέδειξε άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ολιγόλεπτη παρέμβασή του στην Καβάλα, όπου έκανε συγκεκριμένες αναφορές προς τους κυνηγούς και τους φιλάθλους της ΑΕΚ, τους αστυνομικούς και τους θρησκευόμενους. Πάντως στην Κουμουνδούρου είναι προετοιμασμένοι να ρίξει και άλλο τον... πήχη η ΝΔ, όσο θα πλησιάζουμε στις κάλπες και η διαφορά δεν θα ψαλιδίζεται, όπως υποστηρίζουν. Ένα θέμα μάλιστα στο οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του theTOC.gr., η αξιωματική αντιπολίτευση θα ρίξει όλο το βάρος της είναι στην παροχή διαβεβαιώσεων για τις καταθέσεις.

Την ίδια λογική, του κατευνασμού, είχε και το άρθρο του Αλ. Τσίπρα στην Handelsblatt, με το οποίο πρότεινε στη γερμανική και κατ’ επέκταση την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μια ιδέα από την οποία όλοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι (win win).

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ακόμη πιο πιεστικά τις επόμενες ώρες στο  «e-mail Σαμαρά», στις δεσμεύσεις με άλλα λόγια που η κυβέρνηση έχει αναλάβει έναντι της τρόικας.
ΜΜΕ και συγκεντρώσεις

Υπάρχουν, τέλος, και δύο στοιχεία που κάνουν τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου να πιστεύει ότι η νίκη, και μάλιστα ευρεία, του Αλ. Τσίπρα δεν απέχει παρά δώδεκα ημέρες. Πρώτον, ότι ακόμη και τα πιο εχθρικά στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης συζητούν ανοιχτά πλέον, το ενδεχόμενο κατάκτησης της αυτοδυναμίας. Και δεύτερον, ότι οι συγκεντρώσεις, όπου είναι ομιλητής ο Αλ. Τσίπρας, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινοβραδινή στην Κομοτηνή, όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τοπικών στελεχών ήταν τουλάχιστον ίση με εκείνη που είχε διοργανώσει στην ίδια πόλη η ΝΔ με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά λίγες ημέρες νωρίτερα. Σε ένα νομό, όπου το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρίτο κόμμα, πίσω από τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία μάλιστα πολλών αγροτών, όπως και συνταξιούχων, στο ακροατήριο του Αλ. Τσίπρα δίνει ελπίδες, όπως υποστηρίζουν, ότι οι διαρροές απευθείας από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αμελητέες δεν θα είναι την 25η Ιανουαρίου.

http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: