Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η Ραχήλ Μακρή και ο γόρδιος δεσμός

ImageHandler (1)

Από τον Τάσο Παπαδόπουλο
Χαράς ευαγγέλια. Με ένα σμπάρο πιάσαμε δύο τρυγόνια. Λύσαμε ταυτόχρονα..
και το πρόβλημα του χρέους και αυτό της ρευστότητας. Κι όλα αυτά, χάρη στην επαναστατική πρόταση της Ραχήλ Μακρή. Όπως αποδείχθηκε η μεταγραφή της εν λόγω κυρίας από τους ΑΝ.ΕΛΛ. στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι σαν βάλσαμο μια και έδωσε νέες ιδέες στο κόμμα που διεκδικεί την εξουσία.
Η πρόταση είναι απλή και απορεί κανείς πως δεν την είχαν σκεφθεί ως τώρα όλα αυτά τα φωτεινά μυαλά της οικονομίας, που έχουν στελεχώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κόψουμε ευρώ ελληνικής παραγωγής αξίας 100 δις και θα πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, αλλά και τους δανειστές μας, που μας κουνάνε το δάχτυλο κάθε λίγο και λιγάκι, απαιτώντας νέα μέτρα και περαιτέρω σφίξιμο στο ζωνάρι μας.
Δεν θα έχουμε πλέον ανάγκη τους κουτόφραγκους, που δεν μας δίνουν την τελευταία δόση των επτάμισι ψωροδίς του δανείου, απαιτώντας και νέα μέτρα λιτότητας.
Τα ευρώ ελληνικής παραγωγής θα τονώσουν την αγορά και θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Τέλος η ανεργία, τέλος το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών, τέλος το στραγγάλισμα των μικρομεσαίων, που δεν έχουν κεφάλαια κίνησης για να διατηρηθούν στη ζωή.
Μόνο που υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι σε αυτή την εύστοχη πρόταση της Ραχήλ Μακρή. Στο ελληνικό νομισματοκοπείο οι εκτυπωτικές έχουν σκουριάσει και τα ιδιωτικά τυπογραφία δεν έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν καλής ποιότητας χαρτονομίσματα.
Υπάρχει όμως λύση. Η πολυμήχανος Ελληνίδα πολιτικός δεν κωλώνει σε τέτοιες λεπτομέρειες. Η Ελλάδα τυπώνει ήδη μονόλεπτα δίλεπτα και πεντάλεπτα κάπου εκεί κοντά στην περιοχή που εκλέγεται η Ραχήλ Μακρή.
Μπορούν λοιπόν να παράγουν τα 100 δις σε μονόλεπτα δίλεπτα και πεντάλεπτα. Έτσι, χωρίς να το πολυκαταλάβουν οι εταίροι μας της ευρωζώνης, θα παράγει η χώρα μας νομίσματα συνολικής αξίας 100 δις. Μόνο που για τις συναλλαγές μας θα χρειαστεί ένα καροτσάκι του super market, αλλά κι αυτό δεν έχει και πολύ σημασία, μια και το αποτέλεσμα μετράει, που δεν είναι άλλο από του να δει ο κοσμάκης ζεστό χρήμα στο … καροτσάκι του.
Διαπιστώνουμε εδώ, ότι μόνο ένα θηλυκό μυαλό μπορεί να γεννήσει μεγάλες ιδέες, που όλοι μαζί οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσαν να σκεφθούν. Με αυτή την ευκαιρία θα πρέπει να τιμηθεί το πρόσωπο, που σκέφθηκε αυτή την λαμπρή ιδέα και να τοποθετηθεί η απεικόνιση του στα νέα μονόλεπτα, δίλεπτα και πεντάλεπτα.
Ήρθε ο καιρός η πατρίδα μας να αρχίσει επιτέλους να τιμάει τα παιδιά της, που το μυαλό τους παράγει ιδέες, που εν μια νικτί μπορούν να λύσουν μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, που ταλαιπωρούν εδώ και έξι χρόνια εκατομμύρια συμπολιτών μας.
Η κυρία Μακρή έλυσε τον γόρδιο δεσμό όπως ο Μέγας Αλέξανδρος με το σπαθί της…
ΠΗΓΗ: orgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: