Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Βερολίνο: Υπόθεση της Αθήνας να ζητήσει νέα 2μηνη παράταση

Βερολίνο: Υπόθεση της Αθήνας να ζητήσει νέα 2μηνη παράταση 
Υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν ενδεχόμενο αίτημα για παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης κατά επιπλέον δύο μήνες, διευκρίνισε ο..
εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση εάν Βρυξέλλες και Βερολίνο εξετάζουν τέτοια περίπτωση.

Παράλληλα, με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τον υφυπουργό Εργασίας Γιέργκ Άσμουσεν να λειτουργεί ως σύνδεσμος του Βερολίνου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι επίσημος συνομιλητής της γερμανικής κυβέρνησης είναι μόνον η ελληνική κυβέρνηση.

«Επίσημη εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση για τέτοιες συνομιλίες – εφόσον υπάρχουν κάτι που δεν το γνωρίζω – δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εργασίας, ο Ντομινίκ Ερεντράουτ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εντολή για τον κ. Άσμουσεν, αρνούμενος να αναφερθεί σε τυχόν δραστηριότητες του κ. Άσμουσεν που υπερβαίνουν το υπουργείο Εργασίας.

«Και δεν είναι εντεταλμένος για τις επαφές με την Ελλάδα. Είναι υφυπουργός Εργασίας. Είναι σαφές ότι κατά το παρελθόν, ως υφυπουργός Οικονομικών και ως στέλεχος της ΕΚΤ είχε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, επαφές με την Ελλάδα και εάν αυτές οι επαφές συνεχίζονται, έχουν οπωσδήποτε ανεπίσημο χαρακτήρα. Αν υπάρχουν, δεν μπορώ να σας το πω. Μπορώ να σας ενημερώσω μόνο για τον ρόλο του υφυπουργού Εργασίας και σε αυτόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη εντολή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερεντράουτ.

SKAI.gr
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: