Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Απών ο Τζιτζικώστας από τα γενέθλια της Ν.Δ.Άστραψε και..

Απών ο Τζιτζικώστας από τα γενέθλια της Ν.Δ. 
Απών ο Τζιτζικώστας από τα γενέθλια της Ν.Δ.Άστραψε και βρόντηξε κατά της κυβέρνησης o Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας, Απόστολος
Τζιτζικώστας μέσα από την παρέμβασή του που έκανε για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Μάλιστα, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί αποποιηθεί των ευθυνών της και να επιρρίψει ευθύνες στην Περιφέρεια.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης δίνει αγανακτισμένη απάντηση για το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δέχεται πόλεμο από την κυβέρνηση.
Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν το ενδεχόμενο ο Απόστολος Τζιτζικώστας να απουσιάζει σήμερα από τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και τις επετειακές εκδηλώσεις της Χαλκιδικής. Αν και δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση από τον ίδιο ότι θα παραβρεθεί, φαίνεται ότι τελικά η απόφασή του θα είναι να μείνει εκτός της κομματικής φιέστας για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Στην πύρινη τοποθέτησή του κατά της κυβέρνηση για τα θέματα μεταφοράς των μαθητών ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευση που έκανε στο facebook:
«Δεν δέχομαι από την κυβέρνηση την προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Ξεκαθαρίζω τα πράγματα, γιατί παρακολουθώ την προσπάθεια της κυβέρνησης, που έχει την απόλυτη ευθύνη, να αποποιηθεί της ευθύνης αυτής: Η Περιφέρεια δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα στο θέμα της μεταφοράς μαθητών. Η κυβέρνηση βάζει τους κανόνες, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων αποδέχονται ή όχι τους κανόνες αυτούς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και κάθε Περιφέρεια της χώρας, διεξάγει τη διαδικασία. Επομένως, καλό είναι, πριν βγει ο οποιοσδήποτε υπουργός, που κατέχει ρόλο ευθύνης, να έχει μελετήσει καλά τα δεδομένα και να γνωρίζει τα θέματα για τα οποία τοποθετείται. Λυπάμαι πάρα πολύ για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επιμένει σε όσα λέει.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στους 6 από τους 7 νομούς, οι διαδικασίες προχώρησαν κανονικά και η μεταφορά μαθητών διενεργείται ομαλά. Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι το Υπουργείο έβαλε κανόνες που αποτρέπουν τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήδη από το Φεβρουάριο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, όμως ορισμένοι αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ακόμα όμως και όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών την κατάρτιση τροπολογίας στο νόμο, η τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε δεν περιείχε την αρχική, ρητή δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορούσε στην αναδρομικότητα, ώστε να λάβουν οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων τα δεδουλευμένα τους. Επιτέλους, ας σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους και ας δουλέψουν σοβαρά και αποτελεσματικά σεβόμενοι τις κοινωνικές ανάγκες και προτεραιότητες."

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: