Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κυβερνηση – μαριονετα της διαπλοκής! Ο Μπόμπολας στηρίζει ..

Κυβερνηση – μαριονετα της διαπλοκής! Ο Μπόμπολας στηρίζει τον Λαζαριδη – οργη στην βάση για τα αίσχη στο Βερολινο.Την ίδια ωρα, τα πανηγύρια για τα 40 χρονια συνοδεύονται με το Βατερλω των δημοσκοπήσεων.

Βγήκε το Έθνος του κυρίου Μπομπολα, η εφημεριδα που με ασύστολα ψεύδη και τρομοκρατία γκρέμισε την κυβερνηση Καραμανλη φέρνοντας στην Ελλαδα τον πολιτικό εγκληματία Παπανδρεου, για να υπερασπιστεί τον Λαζαριδη και τον Παπασταύρου απεναντι στις αποκαλύψεις για το παρασκηνιο παραίτησης του πρεσβη…
Το γεγονός αυτο προκαλεί οργη στην βάση του κόμματος, βλέποντας μια κυβερνηση να ρημάζει τους θεσμούς προβάλλοντας απιστευτους, περαστικούς και ουρανοκατεβατους τύπους σε συναντήσεις κορυφής, αφήνοντας έξω τον… Πρεσβη!
Μπορει ο κύριος Μπομπολας να δείχνει στοργή στον Παπασταύρου λόγω της κοινής παρουσίας τους στην λιστα Λαγκαρντ ή στον κύριο Λαζαριδη λόγω του κοινού παλαιοκομμουνιστικού παρελθόντος. Αυτο δεν πρόκειται όμως να περάσει στην βάση που ήδη γυρνά την πλάτη βλέποντας την παράταξη του Καραμανλή, να εκπροσωπείται στα παράθυρα απο την Σπυρακη και τον Άδωνι.
Ενώ στις συναντήσεις κορυφής, απο τον Λαζαριδη και τον Παπασταύρου!

 




Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Δημοκρατιας για το παρασκηνιο του αίσχους στο Βερολινο…
Απάντηση στην ερώτηση για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την παραίτηση-βόμβα του πρέσβη μας στο Βερολίνο αρχίζουν να δίνουν τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σιγά σιγά, παρά την επιχείρηση συσκότισης που επιχειρήθηκε τις πρώτες ώρες. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, που ήταν στο ταξίδι, επιχείρησαν να φορτώσουν στον Παναγιώτη Ζωγράφο (δεύτερο εξάδελφο του Αντώνη, καθώς η μητέρα του είναι πρώτη εξαδέλφη με τον πατέρα του Κώστα Σαμαρά) την αποτυχία της συνάντησης με την κυρία Μέρκελ, με τον ισχυρισμό ότι ο πρέσβης δεν είχε καλή πληροφόρηση για το κλίμα που υπήρχε στην Καγκελαρία σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Ζωγράφος από καιρό είχε ενημερώσει γραπτώς (σύμφωνα με πηγές της Deutsche Welle ) το Μέγαρο Μαξίμου ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη γερμανική πρωτεύουσα «δεν ενδείκνυται για επίσκεψη τώρα» και ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται επ’ ουδενί να εισπράξει τη δημόσια στήριξη της καγκελαρίου. Μάλιστα είχε προτείνει αναβολή του ταξιδιού, και συγκεκριμένα σε μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν.
Το σκεπτικό του ήταν ότι με έναν νέο πρόεδρο (τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) και μια νέα Κομισιόν θα μπορούσαν τα ελληνικά αιτήματα να υποστηριχτούν με πιο πειστικό τρόπο και να βρουν μεγαλύτερη απήχηση. Ομως το Μαξίμου έκρινε (για δικούς του λόγους) ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει τώρα, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Ο πρέσβης ένιωσε διπλά προσβεβλημένος, καθώς ουδείς από το πρωθυπουργικό περιβάλλον τον ενημέρωσε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά. Τουναντίον, το έμαθε εντελώς τυχαία από έναν υπάλληλο της εθιμοτυπίας του γερμανικού ΥΠΕΞ! Οταν δε διαμαρτυρήθηκε στον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, τον κ. Σταύρο Βασιλόπουλο, άκουσε έκπληκτος την απάντηση ότι και «εγώ την ίδια ημέρα το έμαθα».
Δυσαρέσκεια
Ο Παναγιώτης Ζωγράφος εισέπραξε στο Βερολίνο τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του Αντώνη Σαμαρά επειδή, όπως του καταλογίσθηκε, δεν είχε δώσει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων σε ό,τι αφορούσε το κρίσιμο ραντεβού με την Ανγκελα Μέρκελ. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «φραστικό επεισόδιο» του Χρύσανθου Λαζαρίδη με τον κ. Ζωγράφο στο ξενοδοχείο «Hilton».
Σε αντίθεση με τις κατηγορίες που του απέδιδαν (ότι δηλαδή δεν είχε επαρκή πληροφόρηση κ.λπ.), ο κ. Ζωγράφος είχε πολλές άκρες στο Βερολίνο και έστελνε (σύμφωνα με πληροφορίες) πολύ αξιόπιστες «ειδήσεις» προς την κυβέρνηση.
Από τον Ιούλιο του 2013 (μετά την πρώτη επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα) είχε μάθει (μέσω πηγών του) ότι «ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε σε συνομιλητές του ότι οι ιδέες για “κούρεμα” του προκαλούν αηδία», την ίδια εποχή που το Μαξίμου άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο του «κουρέματος».
Ωστόσο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ελληνα πρέσβη ήταν όταν είδε να εξαιρείται από τις διμερείς συνομιλίες, με την αιτιολογία ότι η αναλογία ήταν πέντε προς πέντε. Αντ’ αυτού στη θέση του βρέθηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης (με τον οποίο λέγεται πως είχε και τον καβγά).

«Εγώ έχω ήθος, δεν είμαι κλητήρας»
Ο κ. Ζωγράφος, που ως χαρακτήρας δεν ενεργεί εν θερμώ, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στον οποίο εξήγησε τους λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση. Μάλιστα, τον ρώτησε γιατί του δόθηκε τετράμηνη παράταση της θητείας του η οποία λήγει, ενώ ο ίδιος δεν το είχε ζητήσει. «Δεν στην έδωσα εγώ, το ΥΠΕΞ στην έδωσε» φέρεται ότι απάντησε ο πρωθυπουργός. «Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, έχουμε κρίση θεσμών» φέρεται επίσης ότι είπε ο πρέσβης μας, σημειώνοντας πως «εγώ θέλω να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου. Και με τέτοια καταρράκωση του κύρους μου, θεωρώ ότι δεν είμαι».
Δεν κατόρθωσε να τον μεταπείσει ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις, του τηλεφώνησε από τη Νέα Υόρκη θορυβημένος, προκειμένου να του ζητήσει να παραμείνει στο πόστο του.
«Εγώ έχω ήθος, δεν είμαι κλητήρας, κύριε υπουργέ, είμαι πρέσβης» φέρεται ότι ήταν η οριστική αρνητική απάντησή του στην παρέμβαση Βενιζέλου.

Μυστικές επαφές του Παπασταύρου
Ο περίεργος ρόλος του πρωθυπουργικού συμβούλου Σταύρου Παπασταύρου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά. Ο αυτοφερόμενος ως επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης και «σύνδεσμος» με το γραφείο της Μέρκελ είχε πραγματοποιήσει μυστικό ταξίδι στις Βρυξέλλες την προηγούμενη (από το γεύμα στο Βερολίνο) Παρασκευή και το Σάββατο για να συναντηθεί με Γερμανούς. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήταν με τον πρωθυπουργό στο Αζερμπαϊτζάν!
ΥΠΕΞ: Τα κόλπα με την επιστολή αποχώρησης
Χωρίς κανείς να αναφερθεί σε εκείνο, το υπουργείο Εξωτερικών επιχειρεί να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις γύρω από την παραίτηση του πρέσβη μας στο Βερολίνο. Και ενώ όλες οι πληροφορίες μιλούσαν για εισήγηση στο Μαξίμου από τον κ. Ζωγράφο, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ βγήκε να πει με καθυστέρηση δύο ημερών: «Ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου»! Ο κ. Ζωγράφος πάντως μιλώντας στην Deutsche Welle επισήμανε ότι οι λόγοι της παραίτησής του γράφονται στην επιστολή που απέστειλε. Γιατί λοιπόν το ΥΠΕΞ δεν τη δίνει στη δημοσιότητα για να μην υπάρχουν σκιές;
Παιχνίδια από το ΥΠΕΞ με την επιστολή

Χωρίς κανείς να αναφερθεί σε εκείνο, το υπουργείο Εξωτερικών επιχειρεί να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις γύρω από την παραίτηση του πρέσβη μας στο Βερολίνο. Και ενώ όλες οι πληροφορίες μιλούσαν για εισήγηση στο Μαξίμου από τον κ. Ζωγράφο, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ βγήκε να πει με καθυστέρηση δύο ημερών: «Ουδεμία εισήγηση με τέτοιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την Πρεσβεία Βερολίνου»! Ο κ. Ζωγράφος πάντως μιλώντας στην Deutsche Welle επισήμανε ότι οι λόγοι της παραίτησής του γράφονται στην επιστολή που απέστειλε. Γιατί λοιπόν το ΥΠΕΞ δεν τη δίνει στη δημοσιότητα για να μην υπάρχουν σκιές; 
Πηγή: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: