Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΜΑΘΙΑ - Τέσσερις κακοποιοί λήστευαν γέρους και παιδιά

 
Όσο συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας, τόσο αποκαλύπτεται η δράση της τετραμελούς συμμορίας που λήστευε
ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και της Νάουσας. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί δυο ληστείες, δέκα διαρρήξεις και μια απόπειρα κλοπής σε σπίτια.
Πιο «σκληρός» από τους συνεργούς του ηλικίας 46, 51 και 48 χρόνων, είναι ο 41χρονος αρχηγός της σπείρας που είχε συλληφθεί στις 15 Απριλίου στο Μακροχώρι Ημαθίας. Τότε, είχε εισβάλει στο σπίτι μιας 34χρονης απειλώντας τα ανήλικα παιδιά της ενώ η ίδια απουσίαζε και είχε αρπάξει διάφορα χρυσαφικά. Με τη σύλληψή του εξιχνιάστηκαν οι κλοπές από 60 ευρώ από τη τσάντα μιας 70χρονης στο σπίτι της οποίας σε περιοχή της Βέροιας τρύπωσε όταν εκείνη έλειπε και η κλοπή εργαλείων και μικροεπίπλων από την αποθήκη μιας 74χρονης στην Πατρίδα Ημαθίας.

Ο 41χρονος προφυλακίστηκε, αλλά η έρευνα οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας και στην εξιχνίαση άλλης μιας ληστείας, τριών κλοπών και μίας απόπειρας που είχαν γίνει τον Απρίλιο σε σπίτια στην περιοχή της Βέροιας, από τα οποία έκλεψαν διάφορα κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Μάλιστα, η τετραμελής συμμορία είχε εισβάλει στο σπίτι μιας 71χρονης, την οποία χτύπησε ο 41χρονος και άρπαξαν διάφορα κοσμήματα.

Τώρα, εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε διαρρήξεις σπιτιών και μια απόπειρα που είχαν γίνει από 23 Μαρτίου ως 13 Απριλίου στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας με λεία μετρητά, κοσμήματα, τιμαλφή και διάφορα αντικείμενα αξίας 4.000 ευρώ. Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τεσσάρων Ελλήνων κακοποιών διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.

Πηγή: enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: