Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τελεσίγραφο για εκκένωση του καταυλισμού Ρομά

kleisti-i-mesogeiwn-sto-reuma-kathodou
Διαπραγματεύσεις παρουσία εισαγγελέα στον καταυλισμό των Ρομά. Διορία από τις αρχές για γίνει με ειρηνικό τρόπο η κατεδάφιση....

Από νωρίς, η κίνηση στο ύψους του Νομισματοκοπείου, γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Αυτή την ώρα, η κυκλοφορία γίνεται μόνο από τη δεξιά λωρίδα της Μεσογείων και το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο.
Μετά από διαπραγμάτευση εκπροσώπων των Ρομά με τον Μανώλη Αγγελάκα, Γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία εισαγγελέα τους δόθηκε ημίωρη παράταση προκειμένου να συναινέσουν ειρηνικά στη κατεδάφιση των 12 ακατοίκητων κτισμάτων. Εάν γίνει αυτό,θα ανασταλεί για έξι μήνες η μετεγκατάσταση τους.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα εφαρμοστεί ο νόμος.  
Η ένταση στην περιοχή ξεκίνησε από τη νύχτα. Οι Ρομά έβαλαν φωτιές και ξενύχτισαν, εν αναμονή της έναρξης της διαδικασίας. 
Φωτογραφία: Eurokinissi / Δ.Λαμπρόπουλος
Φωτογραφία: Eurokinissi / Δ.Λαμπρόπουλος
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας σε διαδοχές συναντήσεις που είχε χθες με εκπροσώπους των Ρομά και με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, εμμένει στην εκτέλεση απόφασης για την κατεδάφιση του καταυλισμού, τονίζοντας ότι ο καταυλισμός στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη» στα Μέγαρα  μετεγκατάστασης είναι έτοιμος να δεχτεί τις οικογένειες των Ρομά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: