Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

70χρονος ξεψύχησε στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

Ξεψύχησε στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ.Κατέληξε τελικά ο άνδρας που σήμερα το πρωί λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει..
τον ΕΝΦΙΑ.Συνταξιούχος κατέληξε έξω από τράπεζα περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Λαμπράκη, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Το zougla.gr επικοινώνησε με την προϊσταμένη του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χ. Ματσικούδη, η οποία ανέφερε ότι όταν έφτασε στο σημείο ο ηλικιωμένος ήταν ήδη νεκρός.
Αμέσως του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατος του που οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. 
Ατελείωτες ουρές
Πάντως, από το πρωί στις τράπεζες επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ χθες πολίτες χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και πάνω από μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθούν.Η πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών γίνεται και στα ΕΛΤΑ, ενώ όπως ανακοινώθηκε χθες σε 59 επιλεγμένα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τους φόρους μέχρι και τις 8:30 το βράδυ. Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Φορολογούμενοι που εισήλθαν στο Taxisnet για να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δεν υπήρχαν στους λογαριασμούς τους. Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν το πρόβλημα και δηλώνουν ότι θα αντιμετωπισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όμως οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δυνατότητα εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις.Μόνο από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος που λήγουν σήμερα το οικονομικό επιτελείο προσδοκά την είσπραξη περισσότερων από 1,5 δισ. ευρώ (450 εκατ. από τον ΕΝΦΙΑ και πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος). Πάντως, την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι εκπτώσεις θα πρέπει να καταβάλουν σήμερα οι οικονομικά αδύναμοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα. Για τους φορολογούμενους αυτούς εντός του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή προκειμένου όσοι είχαν υποπέσει σε λάθη να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: