Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ευνοϊκοί όροι για τους αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών

Αξιολόγηση δύο ταχυτήτων: Ευνοϊκοί όροι για τους αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτώνΑξιολόγηση δύο ταχυτήτων θα εφαρμοστεί καθώς φαίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους, με τους αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία..
να ευνοούνται από τη σχετική διαδικασία.Πρόκειται για 2.000 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και στο γραφείο του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, ακόμη και στα κόμματα ή στην ΑΔΕΔΥ και σε φορείς αυτής, όπως το Κοινωνικό Πολύκεντρο που εποπτεύει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, που επικαλείται σχετική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κριτές των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα είναι οι άμεσοι προϊστάμενοί τους. Οι ίδιοι δηλαδή οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί διευθυντές και γενικοί γραμματείς των κομμάτων και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσπασή τους, θα είναι και οι αξιολογητές τους!
Παράλληλα, στη συγκεκριμένη απόφαση για τους αποσπασμένους δημόσιους υπάλληλους αναφέρονται πέντε διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες με άριστα το «10» αντί τριών που έχουν οριστεί για την αξιολόγηση των υπολοίπων υπαλλήλων του Δημοσίου. Μάλιστα, σε κάθε μία από τις εν λόγω βαθμολογικές κλίμακες, μπορεί να καταταγεί μόνο συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων: το 25% να λάβει από 9 έως 10 βαθμούς, το 60% από 7 έως 8 βαθμούς και το 15% να περιοριστεί σε 1 έως 6 βαθμούς…
http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: