Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Συνάντηση με Σόιμπλε στην Πορτογαλία ο Σαμαράς

Συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα το μεσημέρι στην Πορτογαλία και στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΕΛΚ ο ...
πρωθυπουργός και σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσουν την πορεία του ελληνικού προγράμματος αλλά και τις αλλαγές που ενδεχομένως να μπορούν να γίνουν σε αυτό.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πολιτικών μετά τις ευρωεκλογές και όπως αναμένεται ο Αντώνης Σαμαράς θα βάλει στο τραπέζι τα "αγκάθια" του προγράμματος, τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς για διορθώσεις και φοροελαφρύνσεις.
Ταυτόχρονα η ελληνική πλευρά αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της παρουσίας της τρόικα στην Ελλάδα καθώς όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα κυβερνητικοί παράγοντες, κάνει περισσότερη ζημιά και δεν βοηθάει στο να προωθήσει η κυβέρνηση τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Σαμαράς θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα "Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019".
Στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Πέδρο Πάσους Κοέλιο.

http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: