Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Σαμαράς: Μας δυσκολεύει η παρουσία της τρόικας

Σαμαράς: Μας δυσκολεύει η παρουσία της τρόικας Η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του και οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις..
θα είναι είναι τα βασικά θέματα συζήτησης κατά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ, στο περιθώριο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  στη Λισαβόνα.
Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα  εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανκ Σόιμπλε, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ.
Το απόγευμα  θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο,  τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις αυτές ο πρωθυπουργός σκοπεύει να συζητήσει και το θέμα της παρουσίας της τρόικας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι "φορτίζει το κλίμα", προκαλεί εντονότερες αντιδράσεις και εν τέλει δυσχεραίνει την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: